1.450 de afecțiuni de sezon rece în octombrie

1.450 de afecțiuni de sezon rece în octombrie

Cele mai multe cazuri cu infecţii respiratorii au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta de până la 14 ani. Şi numărul pneumoniilor a fost mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 227 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu această boală iar 63 au avut nevoie de spitalizare

Frigul din ultimele zile şi reintrarea copiilor în colectivităţi au aglomerat cabinetele medicilor de familie. Datele statistice înregistrate după prima săptămână de monitorizare de către Serviciul de Supraveghere şi Control Bolilor Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov arată că sezonul infecţiilor respiratorii a debutat în forţă.

În prima săptămână a lunii octombrie au fost înregistraţi 1.450 de bolnavi cu afecţiuni de sezon rece dintre care 72 cu forme mai grave având nevoie de spitalizare. Cele mai multe cazuri cu infecţii respiratorii au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta de până la 14 ani.

Şi numărul pneumoniilor a fost mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 227 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu această boală iar 63 au avut nevoie de spitalizare.

Din fericire, săptămâna trecută nu a fost diagnosticat, nici măcar clinic, nici un bolnav de gripă.

Vifor Rotar

COMENTARII