1.000 de oi salvate de pompieri la Mândra

1.000 de oi salvate de pompieri la Mândra

0 374

Angajaţii ISU acţionează în continuare pentru scoaterea apei din gospodării din mai multe localităţi din judeţ. De vineri dimineaţă au reluat operaţiunile de salvare a celor aproximativ 250 din cele 1000 de mioare blocate pe o insulă formată după revărsarea Oltului în localitatea Mândra

Angajaţii ISU acţionează în continuare pentru scoaterea apei din gospodării din mai multe localităţi din judeţ. De vineri dimineaţă au reluat operaţiunile de salvare a celor aproximativ 250 din cele 1000 de mioare blocate pe o insulă formată după revărsarea Oltului în localitatea Mândra. Pompierii rămân în alertă şi în următoarele zile pentru că meteorologii au emis un nou cod galben de ploi abundente, vânt puternic şi răcire accentuată.
Peste 700 din cele 1000 de oi de la stâna prinsă de ape între Mândra şi Şercaia au fost evacuate miercuri noapte. Aproape 50 de angajaţi ISU au muncit toată noaptea alături de cei trei bărbaţi de la stână care au refuzat evacuarea pentru a rămâne să-şi salveze animalele. Oile au fost cărate rând pe rând cu mai multe bărci de la Braşov şi Sibiu. Din păcate, joi pompierii nu au mai putut acţiona din cauza nivelului ridicat de apă însă vineri dimineaţă au reluat operaţiunile de salvare.
Intervenţii dificile au avut pompierii şi în localităţile grav afectate de inundaţii. După Dumbrăviţa, Codlea, Crizbav, Stupini, salvatorii de la ISU au acţionat şi în alte localităţi din judeţ, cu precădere în cartierul Galaţi din municipiul Făgăraş, în comunele Bod şi Apaţa şi monitorizează în permanenţă situaţia la nivelul întregului judeţ.
La Augustin, unde Oltul a rupt digul de protecţie şi a inundat zeci de hectare de teren agricol. apele sunt în retragere. Codul portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice ale Oltului rămân valabile până sâmbătă la ora 12. Din păcate meteorologii anunţă un nou cod galben pentru judeţul Braşov de duminică dimineaţă. Vor fi ploi însemnate cantitativ, vânt puternic şi o răcire accentuată a vremii.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.