11 ambulante noi B1-B2 pentru Serviciul de Ambulanţă Braşov

11 ambulante noi B1-B2 pentru Serviciul de Ambulanţă Braşov

0 46

Maşinile vor intra efectiv în activitate abia anul viitor pentru a le înlocui pe cele actuale, care sunt extrem de uzate și care au în medie 500.000 de km la bord

Maşinile vor intra efectiv în activitate abia anul viitor pentru a le înlocui pe cele actuale, care sunt extrem de uzate și care au în medie 500.000 de km la bord.

Ambulanţele au fost achiziţionate în colaborare de ministerul Sănătăţii şi Inspectoratul general pentru Situaţii de Urgenţă şi fac parte dintr-un lot de 410 achiziţionate la nivel naţional. Judeţul Braşov a primit 11 şi urmează să mai primească una săptămîna viitoare.

Personalul care va lucra pe noile mașini mai are însă de aşteptat pentru că vor intra în activitate abia anul viitor în februarie după ce vor fi înmatriculate şi asigurate.
Personalul medical crede maşinile puteau fi mai bine gândite la capitolul echipamente.
Chiar și așa, ambulanțele sunt foarte necesare, în condițiile în care cele vechi au intrat în activitate între anii 2007-2009 şi au parcurs în medie 500.000 de km fiecare.

Potrivit asistentului medical principal licenţiat SAJ Cristea Rareş Mihail, Ambulanţa are însă maşini care ajung şi la 800.000 de km, iar media zilnică de km parcurşi se situează între 120 şi 360 de km la o singură maşină.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Braşov intervine în medie la 6.000-7.000 de cazuri lunar.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.