116 brașoveni, voluntari, au renovat Secţia de Urologie a Staţionarului Tractorul!

116 brașoveni, voluntari, au renovat Secţia de Urologie a Staţionarului Tractorul!

0 55

Daniela Kasper, administrator dezvoltator imobiliar, spune că idee de voluntariat la acest spital a plecat de la o sugestie în interiorul companiei de a dona team buildingul propriu în folosul comunității

O parte a Secției de Urologie Spitalului Clinic Județean de Urgență a fost reabilitată de voluntari. 113 voluntari au lucrat timp de șase săptămâni pentru a schimb gresia și faința, geamurile și toată tâmplăria interioară. Ssaloanele, băile și vestiarele arată acum precum într-un spital privat.
Proiectul de reabilitare a unei parți din secția de urologie a staționarul Tractorul a fost posibil după ce o echipă de voluntari au răspuns pozitiv apelului de a reconstrui aceste spații. În loc să meargă la munte sau la mare în team bilding, voluntarii s-au alăturat anul acesta unei cauze sociale.

Daniela Kasper, administrator dezvoltator imobiliar, spune că idee de voluntariat la acest spital a plecat de la o sugestie în interiorul companiei de a dona team buildingul propriu în folosul comunității.
Cei 113 voluntari au lucrat prin rotație până seara târziu pentr a reuși să reabiliteze spațiile într-un timp record. În doar șase săptămâni au reușit să tencuiască, să toarne șape și să zugrăvească saloanele și celelalte spații. În mod normal o astfel de lucrare ar fi durat chiar și șase luni. Cot la cot au lucrat ingineri constructori, IT, contabili și agenți de vânzări și au avut posibilitatea să se cunoscă mai bine.
După această reabilitare Spitalul Județean va dota cu mobilier și aparatură spațiile modernizate. Totodată anul viitor se vor aloca fonduri și pentru igienizări în celelalte secții ale pavilionului Tractorul.
„Asemenea momente când un dezvoltator bagă bani în sănătate benevol te lasă fără cuvinte, meritul nostru este zero” recunoaşte impresionat Călin Cobelschi, managerul Spitalulului Clinic Județean de Urgență.
„Beneficiarii adevărați ai acestui proiect sunt pacienții noștri. În al doilea rând suntem noi medici, asistente infirmiere toți care lucrăm; este extraordinar, nici măcar într-o clinică privată nu am văzut o asemenea lucrare de calitate”, spune conf. univ dr. Ioan Scârneciu, șef secție Urologie.
Valoarea investiției constând doar în materialele folosite se ridică la 60.000 de euro.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.