13 premii la Fizică, recolta pepinierei de olimpici braşoveni

13 premii la Fizică, recolta pepinierei de olimpici braşoveni

0 122

7 premii şi 6 menţiuni au luat elevii din „pepiniera de olimpici” a Braşovului, la Concursul cu participare internaţională de Fizică, de la Voroneț, Suceava Unul dintre copiii de la Centrul Judeţean de Excelenţă s-a întors la Braşov şi cu trofeul competiţiei

7 premii şi 6 menţiuni au luat elevii din „pepiniera de olimpici” a Braşovului, la Concursul cu participare internaţională de Fizică, de la Voroneț, Suceava Unul dintre copiii de la Centrul Judeţean de Excelenţă s-a întors la Braşov şi cu trofeul competiţiei. Este al doilea an în care Braşovul are reprezentanţi în acest concurs şi tot al doilea an în care braşovenii se întorc cu premii.

Copiii provin de la mai multe şcoli gimnaziale din municipiu, dar şi din Săcele şi sunt în clasele a Vi-a şi a VII-a. Recunosc că au avut emoţii, dar au reuşit să şi le depăşească.
Andrei Dragomir, pasionat de şah şi fizică, s-a întors acasă nu doar cu premiul I, ci şi cu Trofeul concursului, chiar de la prima sa participare.
Rareş Popa a fost şi anul trecut în această competiţie. Şi atunci, şi acum, a revenit în Braşov cu premiul I şi medalia de aur.
Alexia Baştea şi-a adăugat şi ea în palmares o nouă medalie la acest concurs. Anul trecut s-a întors cu locul II, anul acesta a primit medalia de aur şi premiul I. Pasiunea pentru fizică şi metoda de lucru i-au fost inspirate de Mileva Maric, prima soţie a lui Albert Einstein, şi crede că şi fetele au locul lor în fizică.

Premiile, medaliile şi menţiunile obţinute de cei 13 elevi vin după zeci de ore de lucru suplimentare, cu profesorii de la clasă şi cu cei de la Centrul de Excelenţă, unde accentul este pus pe experimente, sub îndrumarea profesorilor.

Prof. Luciu Alexandrescu, directorul Centrului Judeţean de Excelenţă Braşov, spune că aici se lucrează permanent, nu numai aspecte teoretice, ci şi aspecte experimentale, folosind aparatura de cercetare.
Tabăra de Fizică, Astronomie şi Astrofizică „Marin Dacian Bica” a avut loc în perioada 5-9 februarie.

Vifor Rotar

COMENTARII