14 % dintre elevii braşoveni au consumat cel puţin o dată droguri

14 % dintre elevii braşoveni au consumat cel puţin o dată droguri

Deşi cifrele nu clasează judeţul Braşov în zonele de risc maxim în ceea ce priveşte consumul de substanţe interzise, numărul ridicat de cazuri determină autorităţile să ia şi mai multe măsuri de prevenţie

În topul preferinţelor rămân în continuare stupefiantele tradiţionale precum canabisul şi haşişul. Datele reies din raportul de evaluare a activităţii Centrului Regional de Prevenire şi Consiliere Antidrog Braşov pe anul trecut. Deşi cifrele nu clasează judeţul Braşov în zonele de risc maxim în ceea ce priveşte consumul de substanţe interzise, numărul ridicat de cazuri determină autorităţile să ia şi mai multe măsuri de prevenţie.

Potrivit unui studiu din raportul CRPCA Braşov privind consumul de tutun, alcool şi droguri ilicite în rândul elevilor din învăţământul liceal şi profesional reiese că majoritatea adolescenţilor chestionaţi au consumat cel puţin o dată în viaţă băuturi alcoolice. Mai bine de jumătate au fumat cel puţin o dată şi 45 % au consumat alcool în exces.

Şi mai grav este că 14% dintre cei aproape 700 de elevi chestionaţi au recunoscut că au consumat droguri ilicite inclusiv tranchilizante, sedative fără prescripţie medicală, inhalanţi sau steroizi anabolizanţi. Cei mai mulţi dintre ei preferă în continuare canabisul şi haşişul.
Conform raportului naţional privind situaţia drogurilor, Braşovul este considerat zonă de risc mediu. Totuşi, datele prezentate vor genera noi campanii de prevenţie a consumului de droguri în şcolile şi liceele braşovene.

Potrivit lui Ion Negrilă, inspector şcolar general IŞJ, inspectoratul desfăşoară foarte multe activităţi de prevenţie, începând de la orele de dirigenţie până la formarea profesorilor, a cadrelor didactice, astfel încât aceştia să poată să prevadă orice situaţie de acest fel.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov oferă asistenţă şi consiliere gratuită oricărei persoane care vrea să renunţe la consumul de droguri.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.