15 Noiembrie 1987 a pus Braşovul pe harta luptei anticomuniste

15 Noiembrie 1987 a pus Braşovul pe harta luptei anticomuniste

0 178

Pentru prima dată, ziua de 15 Noiembrie va fi aniversată aşa cum se cuvine la Braşov. Pe lângă tradiţionalul cros şi obişnuita depunere de coroane, în acest an vor fi lansate un film documentar, o carte cu benzi desenate, o expoziţie şi chiar n cântec al unui celebru compozitor bucureştean

Pentru prima dată, ziua de 15 Noiembrie va fi aniversată aşa cum se cuvine la Braşov. Pe lângă tradiţionalul cros şi obişnuita depunere de coroane, în acest an vor fi lansate un film documentar, o carte cu benzi desenate, o expoziţie şi chiar n cântec al unui celebru compozitor bucureştean. Municipalitatea va lansa şi un concurs pentru realizarea unei noi statui dedicate evenimentului.
Ziua de 15 Noiembrie 1987 a pus Braşovul pe harta oraşelor din Europa care au luptat împotriva comunismului. Cu doi ani înainte de Revoluţie, braşovenii s-au revoltat şi au dat fiori dictatorului Nicolae Ceauşescu şi clicii sale. La 3 decenii de la revoltă, autorităţile locale sunt alături de Novembrişti pentru organizarea unor manifestări care să-i onoreze.
Manifestările vor începe în 11 noiembrie, cu crosul pe traseul parcurs de muncitori în 1987, însă cele mai multe evenimente vor avea loc chiar în 15 noiembrie.
Printre acestea din urmă se numără lansarea filmului documentar şi a cărţii cu benzi desenate şi vernisajul expoziţiei.
Pentru că elevii ştiu foarte puţine despre ce s-a petrecut în 15 noiembrie 1987, pe lângă cărţile cu benzi desenate care vor fi distribuite în şcoli, vor avea ocazia să-i vadă pe viu pe unii dintre cei prezentaţi în carte. Expoziţia găzduită de Muzeul de Istorie va rămâne timp de un an în una din sălile instituţiei pentru ca un număr cât mai mare de braşoveni şi turişti să înţeleagă gestul de protest al Braşovul împotriva dictaturii.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.