Scrisoarea deschisă a ing. Popa Mircea ( PNȚCD) către brasoveni

Scrisoarea deschisă a ing. Popa Mircea ( PNȚCD) către brasoveni

1 883

Inginerul Popa Mircea, candidat din partea PNȚCD la Consiliul Local Brașov, are o scrisoare deschisă către brașoveni pe care o vom prezenta în trei părți. Iată ce spune candidatul partidului Național Țărănist:

,,Dragi prieteni, colegi, amici, cunoștințe, dar nu în ultimul rând, dragi brașoveni, probabil ca foarte mulți dintre voi, am început de ceva timp să nu mă mai simt confortabil în orașul pe care l-am ales cu toată inima și care m-a adoptat necondiționat în urmă cu 34 de ani, imediat după absolvirea Facultății de Construcții din București.

Am început să mă simt sufocat de traficul care a devenit infernal, de poluare și aglomerație, de înghesuiala haotică din „noile zone rezidențiale” și de destul de multe construcții inepte, deranjat de percepția reală că timpul s-a oprit pentru foarte multe lucruri care cândva m-au determinat în mod irevocabil să devin cetățean al celei mai frumoase urbe din țară, unde să locuiesc, să muncesc, să-mi întemeiez o familie și unde să construiesc viitorul copiilor.

            În ultimii ani, alături de voi, am constatat că singurele aspecte noi care s-au mai mișcat prin oraș, nu neapărat bune, sunt construcțiile de mega-ansambluri de blocuri cu pretenții de modernism dar care, din perspectiva mea de inginer constructor cu 34 de ani de experiență, nu sunt altceva decât niște aglomerări urbane forțate, unele aproape inumane, sufocate, în care o parte dintre cetățenii Brașovului sau din alte părți, din diferite motive, aleg să trăiască, chiar dacă printre foarte multe locuri de acest fel nu vedem un fir de iarbă, în zonele acestora neexistând creșe, grădinițe sau școli, săli de sport, unități medicale de minimă urgență sau chiar o mini-piață din care să poată cumpăra măcar fructe și legume proaspete. Imensa majoritate a acestor locuitori brașoveni sunt nevoiți să se deplaseze cu autoturismele la școală, cumpărături sau cu diferite treburi și urgențe în zonele centrale ale orașului, contribuind astfel din plin la creșterea substanțială a nivelului deja insuportabil al poluării, la aglomerarea peste limite acceptabile a traficului auto și care, din păcate, au devenit imaginile reprezentative ale peisajului cotidian din care facem cu toții parte.    

Consider cu convingere faptul că dezvoltarea urbană a Brașovului ultimilor circa 8 ani a fost realizată cu omiterea voită sau nu a celor mai elementare viziuni pentru un viitor pe termen mediu sau lung. Pentru asta ar mai trebui și specialiști în domeniu, nu numai politicieni care se pricep la toate.

            Deoarece am o legătură foarte frumoasă cu sportul în general și cu baschetul în special, mă doare mult faptul că sportul brașovean este aproape inexistent sau doar punctual prezent în vreo statistică pozitivă națională sau internațională a oricărei discipline sportive. Nu avem săli de sport suficiente. Îngrijorător de mulți copii și adolescenți brașoveni își petrec o mare parte din viață sau în fața calculatorului cu jocuri care de care mai violente sau fantasmagorice, cu PS 3, 4 sau cât o mai fi, sau adăpostindu-se de plictiseală și în lipsa oricărei activități recreative utile pentru sănătatea lor fizică și psihică în scările blocurilor unde mănâncă semințe și consumă băuturi energizante. Cele câteva cluburi private cu diferite discipline sportive luptă din ce în ce mai greu, an de an, pentru a prinde măcar câteva ore de antrenament în sălile de sport care sunt ale întregii comunități brașovene. Ce să mai vorbim atunci de eventuale performanțe ?

            Din percepția mea, în ultimii ani, viața culturală a Brașovului a intrat într-o comă profundă. O lungă serie de alte reședințe de județ din țară freamătă sub imperiul frumosului, culturii, artelor și festivalurilor. Brașovul, oare de ce nu este acolo unde ar merita de fapt ? Sunt și alte aspecte care se cer în mod imperios a fi tratate cu maximă responsabilitate. Cred cu tărie faptul că Brașovul încă mai are oamenii care să poată gândi coerent și acționa corect cu viziunea necesară și cu competență.  

            Sunt ferm convins că a venit timpul, sper că nu prea târziu, ca să se acționeze exclusiv profesional în multele direcții clare care pornesc din contemporaneitate și converg spre un viitor modern, pentru a scoate Brașovul nostru din intersecția în care a rămas cu motorul blocat în timp.

Datorită celor doar câteva motive descrise mai sus, am decis ca să-mi asum în totalitate responsabilitatea onorantă de a candida pentru funcția de consilier local al Municipiului Brașov. Doresc să pun la dispoziția tuturor brașovenilor întreaga mea experiență și competență profesională dobândite până în prezent, dovedind, așa cum am făcut în toată cariera mea, cel mai înalt nivel de probitate. Pentru prima dată în viață, consider că nu mai pot sta deoparte. Dezamăgirile au fost prea multe și prea de durată. Trei decenii nu sunt puține în viața oricărui om”. Va continua prezentarea opiniei candidatului PNȚCD ing.Popa Mircea mâine.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.