2 lei pe timp de zi şi 2,20 pe timp de noapte…

2 lei pe timp de zi şi 2,20 pe timp de noapte…

0 95

Sunt valorile până la care s-ar putea majora preţurile la taximetrie în Braşov. Decizia rămâne la latitudinea patronilor firmelor de taximetrie, care trebuie să justifice majorarea Primăriei Braşov, cea care urmează să le aprobe

Sunt valorile până la care s-ar putea majora preţurile la taximetrie în Braşov. Decizia rămâne la latitudinea patronilor firmelor de taximetrie, care trebuie să justifice majorarea Primăriei Braşov, cea care urmează să le aprobe.

Potrivit lui Sorin Toarcea, purtător de cuvânt, conform Hotărârii de Consiliu Local patronilor firmelor de taximetrie pot majora preţurile până la o maxim 2,2 lei pe kilometru pe timpul zilei, dacă acea decizie este susţinută şi de cheltuielile pe care le fac şi pe care trebuie să le prezinte la Municipalitate.

Taximetriştii spun că ultimele creşteri ale preţului la carburanţi impuneau o majorare de tarif şi din partea lor, ca să evite să funcţioneze în pierdere.

Introducerea unei noi accize din luna septembrie a făcut ca preţul carburanţilor să crească.

Primii afectaţi au fost cei care desfăşoară activităţi de transport, printre care şi taximetriştii; majorările au afectat însă toate domeniile iar unele dintre ele au ajuns pe masa Consiliului Concurenţei.

Vifor Rotar

 

COMENTARII