2 milioane de lei, bugetul pentru proiectele culturale la Brașov

2 milioane de lei, bugetul pentru proiectele culturale la Brașov

0 103

Ghidul 2018 aduce noutăţi: proiectele care vor marca Centenarul Marii Uniri vor primi punctaj suplimentar

Solicitanţii pot depune cererile de finanţare până pe 16 martie. Anul trecut, 28 de proiecte au beneficiat de cofinanţare din partea municipiului Braşov pentru proiectele culturale desfăşurate în oras. Ghidul 2018 aduce noutăţi: proiectele care vor marca Centenarul Marii Uniri vor primi punctaj suplimentar.

Potrivit ghidului, de finanţare nerambursabilă de la bugetul local pot beneficia proiecte din arii tematice precum arte vizuale şi arhitectură, activităţi muzeale, teatru, dans, muzică, patrimoniu cultural naţional, patrimoniu imaterial, intervenţie culturală, educaţie culturală sau diversitate culturală.

Principalele condiţii impuse de municipalitate sunt ca acestea să se încadreze în Strategia culturală a municipiului Braşov 2015-2030, şi să se desfăşoare în municipiu.

Anul acesta edilii au operat mici modificări în ghid – cheltuielile legate de management pot fi decontate din cheltuielile proprii ale beneficiarului proiectului iar proiectele care vor marca 100 de ani de la Marea Unire din 1918 vor primi punctaj suplimentar. Bugetul prevăzut pentru cofinanţarea proiectelor culturale se menţine pentru al doilea an la rând la 2 milioane de lei.

Anul trecut au fost organizate trei sesiuni de depunere a cererilor de finanţare. În prima au primit cofinanţare 22 de proiecte iar în a doua alte 6 proiecte.

Deşi rămăseseră peste 250 000 de lei disponibili în cea de-a treia sesiune nici un proiect nu a îndeplinit punctajul minim.

Pentru 2018 reprezentanţii Primăriei Braşov speră ca toate fondurile alocate să fie cheltuite.
Valoarea totală a proiectelor culturale cofinanţate de Primăria Braşov a trecut anul trecut de 3 milioane de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII