20 de locuitori ai cartierului Mălin din Codlea vor să devină afacerişti

20 de locuitori ai cartierului Mălin din Codlea vor să devină afacerişti

0 123

5 din aceştia vor primi finanţare europeană de 25 de mii de euro pentru a-şi deschide un business. Este doar o parte a proiectului accesat de Primăria Codlea special pentru comunitatea marginalizată din cartierul Mălin

5 din aceştia vor primi finanţare europeană de 25 de mii de euro pentru a-şi deschide un business. Este doar o parte a proiectului accesat de Primăria Codlea special pentru comunitatea marginalizată din cartierul Mălin. Alte sute de persoane au început cursurile de formare şi consiliere profesională. Din grupul ţintă, 50 de copii beneficiază deja de programe de activităţi extracurriculare.
Cartierul Mălin din Codlea este populat în proporţie majoritară cu persoane de minoritate romă aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială. Pentru a creşte calitatea vieţii pentru 556 de cetăţeni din comunitate, Primăria Codlea a obţinut o finanţare de circa 4 milioane de euro.

Pentru o parte din locuitorii cartierului au început deja cursuri de pregătire în meserii precum lucrător în construcţii, lucrător în comerţ, tranşator sau operator CNC, profesii căutate de angajatorii din Codlea. Firmele care îi vor angaja vor primi tot prin acest proiect câte 900 de lei pe lună timp de doi ani pentru fiecare angajat, spune Mihai Câmpanu, viceprimar Codlea.
În cadrul aceluiaşi proiect, 50 de copii din cartierul de romi Mălin merg la un afterschool unde îşi fac temele şi unde primesc şi o masă caldă.

În plus cei care vor avea prezenţă de peste 85 % vor primi la sfârşitul anului 1800 de lei. Va fi acordată şi asistenţă medicală la domiciliu, activităţi de screening privind starea de sănătate a beneficiarilor care vor fi testaţi gratuit pentru depistarea virusului Hepatic B şi C, precum şi acordarea de vouchere în valoare de 350 de lei pentru servicii stomatologice. Tot prin proiectul M.A.L.I.N. pentru 150 de loturi de casă se vor reglementara actele juridice
Locuitorii comunităţii spun că proiectul le va aduce la final numai beneficii şi speră că le va îmbunătăţi simţitor viaţa.
Proiectul MALIN a început anul trecut şi se va derula până în 2020.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.