2017 începe bine pentru români – TVA-ul scade de la 20 la...

2017 începe bine pentru români –
TVA-ul scade de la 20 la 19%

0 541

Este primul inceput de an de la Revolutie cand se incepe, de la prima oră cui scaderi importante a preturilor la un imens numar de produse si servici prin intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal. Cota standard a taxei pe valoarea adăugată a scăzut de astăzi de la 20 la 19% şi au fost eliminate taxa pe stâlp de 0,5% din active şi supraacciza de 7 eurocenţi pe benzină.

Totodată, a scăzut cu aproape 2% factura de energie electrică pentru populaţie. Preţul gazelor va rămâne însă neschimbat până la primăvară.

Salariul de bază din învăţământ este mărit cu 15%, iar cel de încadrare pentru personalul Casei de Asigurări de Sănătate cu 25%.

De astăzi, însă, vor fi introduse impozitul forfetar pentru turism şi o taxă pentru depunerea deşeurilor la groapa de gunoi.

Aceasta este de 80 de lei pe tonă şi se va majora la 120 de lei pe tonă din 2018.

Din a doua jumătate a acestei luni, autorităţile locale vor putea ridica maşinile parcate neregulamentar pe carosabil, potrivit unui act normativ adoptat în decembrie.

Preturile combustibilului (cel mai mare din Europa) la pompa ar trebui să scadă atât din cauza scaderii TVA dar si eliminarii accizei.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.