27 de ani de închisoare pentru uciderea mătuşii

27 de ani de închisoare pentru uciderea mătuşii

0 120

Este pedeapsa pronunţată de Tribunalul Braşov în cazul lui Mircea Eduard Borzoş, tânărul care şi-a ucis anul trecut mătuşa, pe Viorica Borzos, profesoară de sport la Liceul Remus Răduleţ. Borzoş a fost găsit vinovat de lipsire de libertate în mod ilegal şi omor calificat

Este pedeapsa pronunţată de Tribunalul Braşov în cazul lui Mircea Eduard Borzoş, tânărul care şi-a ucis anul trecut mătuşa, pe Viorica Borzos, profesoară de sport la Liceul Remus Răduleţ. Borzoş a fost găsit vinovat de lipsire de libertate în mod ilegal şi omor calificat.
Din pedeapsă va fi scăzută perioada reţinerii şi a arestării preventive, cuprinsă între data de 19 mai 2016 până în prezent.
Tot pentru lipsire de libertate în mod ilegal dar pentru complicitate la omor calificat, complicii criminalului, Silviu George Luca şi Ioan Oratie, au fost condamnaţi la 17 ani de închisoare.
Judecătorii au stabilit că criminalul şi-a ameninţat mătuşa în repetate rânduri că o va ucide pentru a fi el moştenitorul averii de aproximativ 300.000 de euro a bătrânei pe care o ingrijea mătuşa sa.
După ce şi-a pus planul în aplicare, Borzoş a luat cadavrul mătuşii ucise şi l-a transportat, cu ajutorul autoturismului Volkswagen Passat al lui Ioan Oratie, pe Transfăgărăşan, unde l-a abandonat.
Magistraţii au decis confiscarea autoturismului cu care a fost transportat cadavrul. Sentinţa pronunţată de către magistraţii Tribunalului Braşov nu este definitivă.

Vifor Rotar

COMENTARII