27 de şoferi au băut o bere în plus la Oktoberfest

27 de şoferi au băut o bere în plus la Oktoberfest

0 72

O bere în plus la Oktoberfest i-a costat carnetul de conducere pe 27 de şoferi. În week-end-ul trecut aproape 80 de poliţişti au ieşit în stradă pentru a-i surprinde pe şoferii care se urcă la volan după ce au consumat unul sau mai multe pahare de alcool

O bere în plus la Oktoberfest i-a costat carnetul de conducere pe 27 de şoferi. În week-end-ul trecut aproape 80 de poliţişti au ieşit în stradă pentru a-i surprinde pe şoferii care se urcă la volan după ce au consumat unul sau mai multe pahare de alcool. Aproape 1000 de şoferi au fost opriţi în trafic iar valoarea amenzilor a depăşit 42.000 de lei.
În noaptea de 9 spre 10 septembrie, începând cu ora 20 până la 6 dimineaţa, la nivelul I.P.J. Braşov a fost desfăşurată o acţiune cu efective mărite care a vizat, cu preponderenţă, combaterea faptelor de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Mulţi şoferi au fost depistaţi sub influenţa alcoolului la câteva străzi de locul de desfăşurare a Oktoberfest.
Strada Carierei a fost aleasă probabil de şoferii care s-au gândit că e mai sigur să evite filtrele de poliţie de pe artera principală, însă au căzut în plasa poliţiştilor.
Potrivit ag. şef Ionuţ Marin, purtător de cuvânt IPJ Braşov, au fost controlaţi 946 de conducători auto, au fost aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale dintre care:
– 17 pentru consumul de băuturi alcoolice;
– 16 infracţiuni dintre care 10 pentru consumul de băuturi alcoolice peste limita legală.
Au fost reţinute 35 de permise în vederea suspendării.
În cadrul aceleiaşi acţiuni, şoferi depistaţi în trafic după ce au consumat băuturi alcoolice au fost înregistraţi şi în Făgăraş şi Zărneşti.

Vifor Rotar

COMENTARII