3 Zile ale Recoltei la Prejmer

3 Zile ale Recoltei la Prejmer

0 75

Producători locali vă aşteaptă, în week-end la Prejmer cu produse gustoase şi sănătoase. Zilele Recoltei sunt sărbătorite trei zile la rând, timp în care veţi putea degusta bunătăţi locale şi vă veţi bucura de programe artistice. Activități speciale a pregătit şi Colegiul „Țara Bârsei” din Prejmer, care aniversează 55 de ani de la înființare

Producători locali vă aşteaptă, în week-end la Prejmer cu produse gustoase şi sănătoase. Zilele Recoltei sunt sărbătorite trei zile la rând, timp în care veţi putea degusta bunătăţi locale şi vă veţi bucura de programe artistice. Activități speciale a pregătit şi Colegiul „Țara Bârsei” din Prejmer, care aniversează 55 de ani de la înființare.
Zilele Recoltei la Prejmer oferă organizatorilor şi comunităţii ocazia de a acorda produselor tradiţionale locale, fabricate în Prejmer şi zonele învecinate (Vama Buzăului, Întorsura Buzăului și Tărlungeni), valoarea pe care o merită.
Vor fi producători locali care vor aduce produse lactate de vacă sau de oaie, slănină, pastramă de porc și de oaie, salam produs natural, dar și dulceață de ardei iute și zacusă pregătită acasă după rețeta bunicii.
Pe tarabe va fi şi pâine certificată, anunță Florin Comăniţă, Asociaţia Crescătorilor de Animale Agro Zoo Prejmer
Doi fermieri prejmereni vor organiza o expoziție de tehnologie modernă din domeniul agriculturii. Conform tradiţiei, va exista și un spectacol artistic și muzical, susținut de comunitatea din Prejmer, Lunca Câlnicului și Stupinii Prejmerului, alături de invitaţi.
Colegiul „Țara Bârsei” din Prejmer aniversează 55 de ani de la înființare, prilej cu care elevii și cadrele didactice au pregătit printre altele, un stand original, pe care îl vor avea în centrul comunei.

Este vorba despre o căruţă tradiţională, găsită într-o şură veche, a cărei vârstă este estimată la peste 150 de ani, pe care elevii au recondiţionat-o şi pe care o vor umple cu producţii ale lor din ferma didactică.
Tot la Zilele Recoltei va fi un loc special amenajat pentru copii, precum şi un atelier de sculptat dovleci. Zilele Recoltei se vor încheia duminică.

Vifor Rotar

 

 

 

COMENTARII