300 de copii vor cânta la ,,Gala Centenar Cantus Mundi”, Brașov

300 de copii vor cânta la ,,Gala Centenar Cantus Mundi”, Brașov

0 220

În 14 octombrie, Gala Centenar Cantus Mundi Brașov va avea loc pe scena Filarmonicii din Brașov, Sala Patria, începând cu ora 18:00. Vocile a peste 300 de copii din corurile rețelei Cantus Mundi se vor uni pentru a sărbători Marea Unire de la 1918. Evenimentul se adresează atât copiilor, cât și adulților dornici să petreacă o după-amiază în compania muzicii de calitate. Intrarea este liberă.
Publicul meloman va avea ocazia să asculte o selecție a unora dintre cele mai reprezentative lucrări ale repertoriului coral din ultimii 100 de ani. Finalul galei îl va aduce pe scenă pe Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, care va uni vocile cristaline ale copiilor în interpretarea imnului Cantus Mundi, compoziție ce aparține dirijorului Ion Marin, fondatorul Programului Național Cantus Mundi.
Acest moment muzical vestește încheierea „Târgului Corurilor din Brașov” care se va desfășura în perioada 12 – 14 octombrie, în incinta Colegiului Național „Andrei Șaguna”. Evenimentul este organizat de Programul Național Cantus Mundi și Inspectoratul Școlar al Județului Brașov în parteneriat cu Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Cantus Mundi Brașov este o inițiativă culturală-educativă care vizează intensificarea mișcării corale la nivel local prin oferirea unei alternative complexe de petrecere a timpului liber destinată copiilor și tinerilor brașoveni. Aceștia vor avea ocazia să participe la ateliere creative și să se familiarizeze cu atmosfera unui spectacol coral de excepție.
Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat prin implicarea voluntară a membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 7 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. 30.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.