5.000 de elevi au primit Primul Ghiozdan la Braşov

5.000 de elevi au primit Primul Ghiozdan la Braşov

0 71

La Braşov, anul şcolar a fost deschis oficial la Liceul „Andrei Mureşeanu. Primarul George Scripcaru le-a oferit picilor din clasele pregătitoare şi clasa întâi ghiozdane cu rechizitele necesare din partea municipalităţii iar mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, a dăruit liceului o icoană cu mitropolitul Transilvaniei, Andrei Şaguna

La Braşov, anul şcolar a fost deschis oficial la Liceul „Andrei Mureşeanu
Primarul George Scripcaru le-a oferit picilor din clasele pregătitoare şi clasa întâi ghiozdane cu rechizitele necesare din partea municipalităţii iar mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, a dăruit liceului o icoană cu mitropolitul Transilvaniei, Andrei Şaguna.
Prichindeii din clasele mici au venit însoţiţi de părinţi şi bunici si cu bucheţele de flori în mâini. Indiferent că sunt la prima experienţă cu şcoala sau au deja „antrenament” de vreo câţiva ani, cu toţii au fost foarte emotionati.
Festivitatea a început cu un Te Deum rostit de Înalt Prea Sfinţitul dr Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, care dăruit conducerii şcolii o icoană cu mitropolitul Transilvaniei, Andrei Şaguna.
După festivitate, cei mai mici dintre şcolari au intrat în clase pe sub boltele de flori create de colegii mai mari. Aici, fiecare a primit primul ghiozdan, din partea municipalităţii, aşa cum peste 5000 de copii din şcolile din municipiu, din clasele pregătitoare şi clasa întâi s-au bucurat de rechizitele necesare activităţilor şcolare.
Fetiţele au primi un ghiozdan roz, iar băieţeii, unul albastru. Toţi aşteaptă să-şi facă noi prieteni, la şcoală şi să înveţe lucruri noi.
Mai emoţionaţi decât micuţii au fost însă părinţii, chiar dacă au mai trecut printr-o asemenea experienţă cu un copil mai mare.
La Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, sala festivă, care s-a dovedit neîncăpătoare, pentru elevii, părinţii şi bunicii care au participat la eveniment.
Pentru cei mai mari dintre şagunişti, începutul de an şcolar înseamnă în primul rând noi planuri.
Şcoala a început în judeţul Braşov cu doar 21 de şcoli care au autorizaţie de securitate la incendiu. În şcoli, normele didactice sunt acoperite, dar la catedră vor fi şi profesori pensionari.

Vifor Rotar

COMENTARII