65 de bătăi de clopot la Braşov pentru morţii de la Colectiv

65 de bătăi de clopot la Braşov pentru morţii de la Colectiv

0 112

La Bucureşti, în timp ce familiile celor decedaţi îşi plângeau morţii, liderii social-democraţi chefuiau într-un local de lux din Capitală, în cinstea preşedintelui PSD Liviu Dragnea, care a avut laşitatea să nu recunoască faptul că beția se făcea de ziua lui de naştere

Victimele de la Colectiv au fost comemorate şi la Braşov. Peste 150 de persoane s-au adunat luni seara în Piaţa Sfatului pentru a aprinde o lumânare în memoria celor 65 de tineri decedaţi după incendiul de acum doi ani de la Clubul Colectiv.
Exact la doi ani de la declanşarea infernul de la Colectiv, clopotul Catedralei Ortodoxe din Piaţa Sfatului au început să bată. A bătut de 65 de ori, cât numărul celor care au pierit în 30 octombrie 2015.

La fiecare bătaie de clopot a fost strigat numele victimei iar pe una din clădiri a fost proiectat cu laser şi numele fiecărui dispărut în cumplita tragedie.
Aşa cum s-a întâmplat în multe alte oraşe din ţară, brașovenii au adus lumânări şi flori.

Au ţinut momente de reculegere şi au promis că nu vor uita tragedia de la Colectiv.

Tinerii consideră că trebuie să continue să pună presiune în acest fel pe autorităţi pentru ca să se schimbe ceva în sistemul de sănătate în sistemul de educaţie în sistemul administrativ local şi central.
În incendiul de la Colectiv au murit şi doi braşoveni, Alexandra Rădulescu şi Liviu Zaharescu.

 

Vifor Rotar

COMENTARII