6,5 milioane de euro doar pentru Aeroport

6,5 milioane de euro doar pentru Aeroport

1 91

Creditul luat de autorităţile judeţene în urmă cu trei ani va fi direcţionat exclusiv către Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

Creditul luat de autorităţile judeţene în urmă cu trei ani va fi direcţionat exclusiv către Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav!

Iniţial creditul accesat în 2015 era destinat atât aeroportului cât şi reabilitării şi modernizării corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Aleşii judeţeni au votat în şedinţa de ieri ca întreaga sumă de 6,5 milioane de euro să fie investită în proiectului aeroportului.

Consiliul Judeţean a dorit să modifice contractul de împrumut, prelungind perioada de tragere, la 144 de luni de la acordare şi implicit perioada de graţie, cu încă 48 de luni, anticipând că perioada de efectuare a lucrărilor se va întinde spre finalulul anului 2020.

După renegocierea contractului, Consiliul Judeţean a obţinut pe lângă prelungirea perioadelor şi dobânzi mai mici, făcând o economie de aproximativ 200.000 de euro.

Lucrările la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă vor fi efectuate cu bani din bugetul de investiţii pentru drumuri judeţene.

Autorităţile încă mai speră că investiţia la spital va fi preluată la un moment dat de Compania Naţională de Investiţii.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

  1. Bani aruncati pe apa sambetei!!! Astfel de investitii nu se fac pe bucatele. Este o „axioma” ca orice investitie sa se faca intre-o perioada cit mai scurta pentru a intra in functiune si a produce efecte economice, sociale etc. dar, vorba ruseasca NIET KULTUR.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.