6500 de braşoveni au semnat în campania „Fără penali în funcţii publice”!

6500 de braşoveni au semnat în campania „Fără penali în funcţii publice”!

0 255

Campania demarată în urmă cu o lună de Uniunea Salvaţi România în judeţul Braşov se bucură de succes. Trei sferturi din cei care se opresc la corturile USR îşi pun şi semnătura pe liste

Campania demarată în urmă cu o lună de Uniunea Salvaţi România în judeţul Braşov se bucură de succes. Trei sferturi din cei care se opresc la corturile USR îşi pun şi semnătura pe liste. Campania de strângere de semnături „Fără penali în funcţii publice” este o iniţiativă cetăţenească la nivel naţional de modificare a Constituţiei.

Iniţiativa îşi propune să interzică persoanelor condamnate penal şi care nu s-au reabilitat să ocupe funcţii publice alese. Acţiunea are ca scop modificarea articolului 37 din Constituţie care reglementează dreptul de a fi ales în sensul completării cu un nou alineat cu următorul conţinut.

„Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvărşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.
La Braşov în cele aproape 4 săptămâni scurse de la debutul campaniei peste 6500 de braşoveni s-au alăturat campaniei, spune Codruţ Bucur, preşedintele Organizaţiei Municipale USR.

La nivel naţional, campania este sprijinită de Forumul Democrat al Germanilor din România, de mai multe ONG-uri precum Asociaţia Colectiv, Rezistenţa dar şi de diferite personalităţi publice printre care filosoful Mihai Şora, scriitorul Gabriel Liiceanu, pianistul Dan Grigore şi activistul Valeriu Nicolae.

Toţi cei care doresc să sprijine demersul o pot face şi accesând pagina de internet farapenaliinfunctiipublice.ro . Pentru ca proiectul de lege să ajungă pe masa Parlamentului este necesară susţinerea a cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele ţării.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.