9.000 de misiuni îndeplinite de jandarmii braşoveni în 2017

9.000 de misiuni îndeplinite de jandarmii braşoveni în 2017

0 99

Chiar şi cu deficit de personal, jandarmii braşoveni au reuşit să-şi ducă la îndeplinire misiunile în 2017. Un an încărcat în care angajaţii Inspectoratului de Jandarmi au executat peste 9000 de misiuni, au constatat peste 200 de infracţiuni flagrante, au aplicat peste 2000 de sancţiuni contravenţionale

Chiar şi cu deficit de personal, jandarmii braşoveni au reuşit să-şi ducă la îndeplinire misiunile în 2017. Un an încărcat în care angajaţii Inspectoratului de Jandarmi au executat peste 9000 de misiuni, au constatat peste 200 de infracţiuni flagrante, au aplicat peste 2000 de sancţiuni contravenţionale şi au avut 800 de misiuni executate în transporturile speciale. Exerciţiul Corona 17 a fost o bună ocazie pentru jandarmi de a-şi testa competenţele. .
În ajunul marcării Centenarului Unirii, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean se numeşte acum Nicolae Titulescu. Potrivit col. Cristian Elly Paliştan, inspector şef Inspectoratul de Jandarmi „Nicolae Titulescu” Braşov, decizia a fost luată în urma demersurilor desfăşurate în cadrul Comisiei de Heraldică a Ministerului, cunoscut fiind că Nicolae Titulescu a fost unul din artizanii Marii Uniri de la 1918.
Legea în baza căreia au trecut în rezervă subofiţeri la 47-48 de ani, cu pensii bune, a creat un deficit de personal şi Jandarmeriei braşovene. La Inspectoratul de Jandarmi, deficitul este de 11%, iar în cazul Grupării de Jandarmi Mobilă „Burebista”, ajunge la 20%. Lipsa de personal ar putea fi acoperit cu cele două promoţii de absolvenţi ai şcolilor de jandarmi.
Reducerea timpului de şcolarizare va trebui recuperată prin mai multe luni de pregătire după intrarea în sistem. La Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista”, a cărei aciivitate se desfăşoară în trei judeţe: Braşov, Covasna, Sibiu – deficitul este şi mare.
Pentru admiterea la şcolile de subofiţeri, la Jandarmeria din Braşov au fost selectaţi 69 de candidaţi, care urmează să susţină examenul, săptămâna viitoare. Cei admişi vor face un an de şcoală, după care vor fi integraţi în sistem.

Vifor Rotar

 

COMENTARII