9 milioane de lei se vor investi în iluminatul stradal la Braşov

9 milioane de lei se vor investi în iluminatul stradal la Braşov

0 82

Cele mai importante lucrări vor avea loc pe DN 13 pe tronsonul cuprins între Fartec şi ocolitoare. Se va lucra şi la ieşirea din Braşov spre Bucureşti în zona hipermarket-urilor dar şi la extinderea reţelei pe DN 73 până la limita intravilanului municipiului Braşov

Cele mai importante lucrări vor avea loc pe DN 13 pe tronsonul cuprins între Fartec şi ocolitoare. Se va lucra şi la ieşirea din Braşov spre Bucureşti în zona hipermarket-urilor dar şi la extinderea reţelei pe DN 73 până la limita intravilanului municipiului Braşov.

Anunţul de participare privind modernizarea şi extinderea Sistemului de Iluminat Public din municipiul Braşov a fost publicat miercuri pe SEAP. Obiectivul procedurii este realizarea unor lucrări de introducere a sistemului de iluminat public pe anumite străzi, extinderea reţelei şi modernizarea sistemului de iluminat pe unele artere de circulaţie.

Achiziţia vizează şi modernizarea unor reţele de iluminat şi a unor treceri de pietoni, în zona cărora vor fi instalate, în asfalt, sisteme LED de semnalizare.
Se va moderniza şi extinde iluminatul public şi în mai multe cartiere din Braşov. Printre arterele unde se vor schimba stâlpii cu becuri LED şi se vor monta sisteme de telegestiune se numără străzile: Lacurilor, Oltului, Someşului, Iazului, Brânduşelor, Slavici, Bârse, Caragiale, Stejarului, Brazilor, Victoriei şi Tiberiu Brediceanu . Termenul limită pentru primirea ofertelor este 15 iunie.

Preţul oferit de firme va conta în proporţie de 90% la atribuirea contractului, iar cantitatea de energie electrică mai mică consumată de aparatele de iluminat folosite, 10%. Durata proiectării şi a lucrărilor de execuţie este de 18 luni.

Vifor Rotar

COMENTARII