A dat postul de manager pe cel de medic, pentru un salariu...

A dat postul de manager pe cel de medic, pentru un salariu dublu

0 152

Medicul Liviu Muntean a renunţat la funcţia de manager a Spitalului Clinic de Copii Braşov, pentru care este plătit cu 4900 de lei pe lună, ca să lucreze ca medic, pe un salariu de 10.900 de lei

Medicul Liviu Muntean a renunţat la funcţia de manager a Spitalului Clinic de Copii Braşov, pentru care este plătit cu 4.900 de lei pe lună, ca să lucreze ca medic, pe un salariu de 10.900 de lei. Mulţi dintre angajaţii spitalului pe care l-a condus până acum vor lua însă salarii mai mici luna aceasta.
Consiliul Judeţean a fost de acord să rezilieze amiabil contractul de management al dr. Liviu Munteanu, care a constatat că revoluţia fiscală a PSD singurul salariu care nu s-a mărit în lumea medicală a fost cel al managerului
Este foarte probabil ca şi alţi manageri ai spitalelor din subordinea Consiliului Judeţean să adopte aceeaşi decizie, să renunţe la funcţia de şef de spital, pentru a avea salariul mai mare ca medic. Cert este că în Spitalul Clinic de Copii, niciun alt medic nu vrea să ocupe funcţia de manager.
Nu doar acest post a încetat să mai fie atractiv. O parte dintre salariaţii Spitalului Clinic de Copii vor încasa un salariul mai mic în această lună. Oamenii au primit deja fluturaşii, iar scăderea este cauzată de plafonarea sporurilor din sănătate la acel 30% pentru care sindicaliştii au mai protestat.
Potrivit fostului manager al Spitalului de Pediatrie, scăderile sunt între 500 şi 700 de lei, în funcţie de categoria afectată.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.