A făcut un rău profund României, cu efecte pe termen lung:...

A făcut un rău profund României, cu efecte pe termen lung: a distrus încrederea în democratie, în reguli, în institutii, în oameni!

0 81

Cand vorbim de răul imens făcut României de catre Traian Băsescu, uneori ne oprim la Boc, Udrea, Macovei sau Bica, Berceanu ori la cele doua fete cucuiete pe care le cara in spinare de la Bruxelles pana la Nana! Ori poate la borfasul de frate-sau, la acele incredibile acte de corupţie cu țiganii, comise sub pulpana lui… Sau la numerosele  sincope economice si rămâneri în urmă,generate chiar de decizii proprii in toate, dar in toate domeniile; ca si la obiceiurile marinaresti, de crashma constanteana  ale bețivanului (…).
Marele rău tocmai acesta a fost, modelul, modelul dezastruos, fara precedent de la Caol al II-lea, alt scarbavnic afemeiat, care a fost indus în societatea românească, modelul de bishnitzar, curvar si excroc  de cartier al codoshilor lozincarzi creat in  societatea”multilateral-dezvoltata” in anii ceausisti!.

Dincolo de incalcarile repetate ale Constitutiei, cu Coldea si Kovessi in pol-position, dincolo de taierile de salarii, impozitarile ilegale de pensii, jignirile violente la adresa unor categorii profesionale, umilintele greu de imaginat la care a supus persoanele vulnerabile, deciziile economice catastrofale de genul cresterii TVA, acest om a facut un rău profund Romaniei, cu efecte pe termen foarte lung: a distrus increderea in democratie, in reguli, in institutii, in oameni. Traim astazi intr-o societate marcata de ura, de violenta, de intoleranta, de scandal.
Traim, datorita lui, intr-o societate in care s-a impus cultul demolarii. Se vorbeste mult, se munceste putin. Obsedati de conflict, uitam sa construim impreuna. Va fi foarte greu sa vindecam Romania de acest virus. Virusul toxic Basescu.

Acest model al urii endemice este de fapt marea problemă, este de fapt marele rău pe care  Băsescu l-a lasatt României, „Eu afirm, că într-o formă sau alta, o societate se ghidează foarte mult după niște modele. România i-a ales, de când am intrat în democrație, în principiu ca modelele să fie din spațiul politic, a precizat acad. Razvan Teodorescu.
Din pacate, noi nu mai avem, ca pe vremea lui Iorga, o Academie puternica, foarte prezentă, nu mai avem nici  in spatiul public decat cativa academicieni care sa ne influențeze pozitiv. Mai nou, mereu hulita, nu mai avem nici o biserică ortodoxa foarte prezentă.
În principiu, la nivel național, nu există un leader-ship al acestor valori pe care noi îi ținem la colț, oamenii din spațiul cultelor, artiști, nu sunt foarte prezenți în dezbaterea publică, astfel încât acesta este preluat de politicieni. Modelul lor este preluat în societate.

Traian BasescuHuliganul politic Traian Băsescu a inaugurat un model de dictator asiatic în societatea românească: cine este împotriva mea trebuie să dispară Este un model al unanimității dictatorului (…) Unanimitatea in conceptia lui formata la Gura Portului înseamnă că cine nu seamănă cu El, trebuie ras! ca  in Evul mediu, Putera numarului 1 aplica arsul pe rug
Intre supravietuitori, regula Haitei: există un singur lider, cu o singură doctrină, cu un singur adevăr care domină țara. Autocreatura Traian Băsescu este rezultatul acestei scarbavnice „retorici totalitare”, (ddr)

COMENTARII