A început numărătoarea inversă pentru programul Start Up Nation.

A început numărătoarea inversă pentru programul Start Up Nation.

0 48

Antreprenorii brașovenii se vor putea înscrie în a doua decadă a lunii pentru a obține finanțarea de 200.000 de lei oferită de stat în cel mai așteptat program pentru noile societăți comerciale. În programul Start Up Nation 2017 la Brașov au fost finanțate 213 firme

Antreprenorii brașovenii se vor putea înscrie în a doua decadă a lunii pentru a obține finanțarea de 200.000 de lei oferită de stat în cel mai așteptat program pentru noile societăți comerciale. În programul Start Up Nation 2017 la Brașov au fost finanțate 213 firme.

Programul prevede finanțarea a 10.000 de firme însă firmele din București, Ilfov și Cluj nu mai pot aplica anul acesta. Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat a adus mai multe modificări față de prima ediție.
Potrivit lui Attila Szekely, șef departament consultanță CCI Brașov, este vorba de un avans care poate fi solicitat de aplicanți de 30 % din valoare finanțării de 200.000 de lei.

A doua noutate se referă la cheltuielile salariale și operaționale din cadrul planurilor de afaceri, în limita a 30 % din valoarea finanțării nerambursabile.

În plus anul acesta nu va mai conta ce tip de activitate desfășoară beneficiarul, fără diferențiere la punctaj între firmele din producție de IT sau servicii.
În schimb, va conta numărul de locuri de muncă nou create.
Ordonanţa pentru Start-up Nation 2018 a fost adoptată săptămâna aceasta iar programul va fi lansat imediat după 15 decembrie.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.