A început plombarea gropilor pe drumurile din judeţ

A început plombarea gropilor pe drumurile din judeţ

0 95

Direcţia de Drumuri şi Poduri Braşov trebuie să se încheie în maximum trei luni campania de peticire de primăvară. Contractul care vizează plombarea craterelor din asfalt are o valoare de peste 2,2 milioane de lei

Direcţia de Drumuri şi Poduri Braşov trebuie să se încheie în maximum trei luni campania de peticire de primăvară. Contractul care vizează plombarea craterelor din asfalt are o valoare de peste 2,2 milioane de lei.
Prima şosea pe care au intrat drumarii braşoveni este DN 11, spre Hărman.
Artera este ciuruită de gropi, pe care şoferii le cunosc bine, după ce şi-au făcut praf autoturismele în această zonă. Pentru perioade scurte, circulaţia a fost restricţionată pe un singur sens, pentru a permite muncitorilor şi utilajelor să acţioneze.
Plombarea găurilor din şosea se face acum cu mixtură caldă,. Pe perioada sezonului rece, drumarii braşoveni au peticit cu mixtură asfaltică la rece, care însă a sărit rapid. Plombele de primăvară ar trebui să ţină mai mult, spun oficialii de la Drumuri Naţionale.
Drumarii braşoveni au şi o explicaţie meteorologică pentru starea proastă a drumurilor. Potrivit lui Horia Stancu, şeful secţiei Drumuri Naţionale Braşov, schimbările meteorologice foarte mari, cu treceri de la 15 grade în cursul zilei la -5 sau -10 noaptea au afectat serios îmbrăcămintea asfaltică. Nu s-a spus o vorbă despre calitatea mixtueii asfaltice sau a manoperei.

În paralel, o altă echipă a început plombarea DN1, în zona serpentinelor de la Predeal. În zilele următoare, echipele de reparaţii vor ajunge şi pe alte drumuri din judeţ.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.