A început „Săptămâna Ariilor Protejate”

A început „Săptămâna Ariilor Protejate”

0 74

Braşovenii vor afla mai multe despre mediul înconjurător şi arii naturale pe parcursul „Săptămânii Ariilor Protejate”, în perioada 11-17 septembrie. În cadrul acestei săptămâni vor avea loc şi „Zilele Muntelui Tâmpa”, eveniment organizat de Agenţia Metropolitană Braşov

Braşovenii vor afla mai multe despre mediul înconjurător şi arii naturale pe parcursul „Săptămânii Ariilor Protejate”, în perioada 11-17 septembrie. În cadrul acestei săptămâni vor avea loc şi „Zilele Muntelui Tâmpa”, eveniment organizat de Agenţia Metropolitană Braşov.
În tot acest timp, atât cei mari, cât şi cei mici sunt aşteptaţi la diverse ateliere, dezbateri şi vizite. Nu vor lipsi nici „tradiţionalele igienizări” ale unor zone frecventate de turişti.
Potrivit Roxandrei Iordăchescu, manager proiect Fundaţia ProPark, printre temele de interes pentru braşoveni se vor număra explicaţii despre posibilitatea sau interdicţia de a exploata din arii protejate, se pot oferi soluţii practice pentru cei care vor să se implice în protecţia mediului, în teme precum deşeuri, păduri, ape.
Vor avea, de asemenea, loc şi vizite în laboratoarele de la Agenţia pentru Protecţia Mediului sau la Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Silvicultură.
Tot în Săptămâna ariilor protejate va fi lansat şi filmul „Natura Braşovului”, un film de prezentare a celor mai importante rezervaţii din judeţ, precum „Delta din Carpaţi” din Dumbrăviţa sau Vulcanul stins de la Racoş, peisajele montane din Piatra Craiului, Bucegi, Făgăraş sau chiar Tâmpa. Evenimentul „Săptămâna Ariilor Protejate” este parte a proiectului „Braşov, oraş în mijlocul naturii”, implementat de Fundația ProPark

Vifor Rotar

 

COMENTARII