A murit cunoscutul Florin Halagian, care a antrenat și echipa Brașovului

A murit cunoscutul Florin Halagian, care a antrenat și echipa Brașovului

0 60

Florin Halagian, unul dintre antrenorii vestiţi din fotbalul românesc de-a lungul timpului, a murit la vârsta de 80 de ani. Halagian a pregătit atât pe Steaua, cât şi pe Dinamo, echipe de mare greutate în fotbalul românesc al deceniilor trecute, însă performanţa deosebită a carierei sale de antrenor rămâne câştigarea celor două titluri naţionale cu FC Argeş, singurele pe care piteştenii le au în palmares. Florin Halagian a câştigat primul titlu cu FC Argeş, în 1972, când avea doar 33 de ani. În sezonul 1971-1972, la doar 32 de ani, Florin Halagian devenea antrenorul lui FC Argeş. Alături de legendarul Nicolae Dobrin, piteştenii au câştigat titlul de campioană în Divizia A. În sezonul imediat următor FC Argeş a obţinut o victorie de răsunet în Cupa Campionilor Europeni: 2-1, contra lui Real Madrid!
A mai câştigat titlul de campioană cu Dinamo Bucureşti în sezonul 1991-92 şi avut o contribuţie importantă la construirea echipei de aur a Stelei, care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni. Florin Halagian a mai pregătit Universitatea Craiova, FC Naţional, FC Olt, Victoria Bucureşti, Inter Sibiu, FCM Bacău, FC Braşov, Ceahlăul P. Neamţ, Gloria Bistriţa şi Dacia Mioveni, dar şi România U21 şi România B. S-a retras din antrenorat în urmă cu 9 ani. Florin Halagian a adunat peste 850 de meciuri, în prima divizie din România.
Pe 25 martie 2008, Florin Halagian a fost decorat de preşedintele României, Traian Băsescu, cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.