A născut acasă, ajutată de o vecină și asistată prin telefon de...

A născut acasă, ajutată de o vecină și asistată prin telefon de medici

0 51

O tânără de 17 ani din satul Măgurice, comuna Moieciu de Jos a fost nevoită să nască la domiciliu după ce medicii nu au ajuns la timp din cauza troienelor mari de zăpadă

O tânără de 17 ani din satul Măgurice, comuna Moieciu de Jos a fost nevoită să nască la domiciliu după ce medicii nu au ajuns la timp din cauza troienelor mari de zăpadă. Nici măcar șenilata nu a putut răzbate prin nămeți, așa că echipa medicală a fost nevoită să meargă 2 kilometri prin omăt.
Mama și bebelușul au fost preluați până la urmă de șenilată și transportați cu o autospecială medicală până la Maternitatea Brașov.
Când a văzut că i-a venit sorocul să nască, tânăra de 17 ani din Moieciu a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Cum drumul era înzăpezit și foarte anevoios echipajele de la urgență nu au putut ajunge la timp la femeie.
Când au ajuns la fața locului, femeia născuse deja ajutată de o vecină. Un medic coordonator de la dispeceratul integrat ISU SAJ a stat permanent la telefon cu cele două femei și le-a dat indicații. Abia mai apoi au ajuns și medicii, care au preluat mămica și bebelușul.
Bebelușa a fost înfășată, învelită într-o păturică și transportată alături de mama sa cu șenilata la locul unde îi așteptau celelate echipaje. Pe tot parcursul drumului o angajată de la Ambulanță a ținut-o pe micuță în brațe și s-a asigurat că totul este bine.
Mămica și bebelușul au ajuns în stare bună la Maternitatea Brașov.
Potrivit dr. Mircea Preda, director medical, Spitalul Clinic de Obstretrică Ginecologie ”Dr I. A. Sbârcea Brașov ”, s-au făcut îngrijirile post partum și verificarea uterului, sunt absolut în regulă și ea și bebelușul, care este o fetiță de 3100 de grame, de 49 de cm lungime.
În funcție de evoluția stării de sănătate mămica și nou-născuta vor fi externate în următoarele zile.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.