Academia Ungară de Ştiinţe a declanşat un război informaţional la adresa...

Academia Ungară de Ştiinţe a declanşat un război informaţional la adresa României şi a statelor din jur!!

0 118

Pregatita din timp aceasta sustinuta contestate in etapele dintre anii 1918-1920  motiveaza mincinos destrămarea Imperiului Austro-Ungar şi, implicit, a iluzoriei Ungaria Mare. La acel moment, pledoaria academicianului  Ioan Aurel Pop,a fost contracarata de atacurile imediate venite din Ungaria la adresa istoricului I.A.Pop respectabilul Rector  al  UBB. De fapt, aceste atacuri au fost declansate, în condiţiile în care una din principalele instituţii de la Budapesta care au reacţionat destul de virulent nu a fost, culmea Academia Ungară, ci…insipidul Minister al Afacerilor Externe, care într-un comunicat sec  respinge, chipurile, calomniile venite din partea mediului academic român. Acestea fiind datele,ne intrebam: Oare a împrumutat Ungaria din experienţa fratelui mai mare, cu care se înţelege de minune în prezent (Federaţia Rusă) din tehnicile războiului hibrid pe care vrea să le experimenteze în ţările limitrofe sau spirirtul naţionalist unguresc a răbufnit, fără ca aceeaşi Budapesta să aibă vreo vină.
 Şi iată ceea ce am constatat.:Proiectul “Trianon 100 – Elan” se desfăşoara sub pulpana Academia Ungară de Stiinţe care şi-a început în forţă activitatea, la o primă vedere avand deja pregătite primele produse care să fie livrate pe piaţă. Astfel, a fost deja lansată prima carte elaborată în cadrul proiectului – “Jurnalul delegaţiei ungare de pace”,   Volumul face referire la aceleasi si aceleasi date cu care lucrarea iredentista a delegaţiei ungare  a participat, în Franţa, la semnarea Tratatului reliefând, într-o manieră detaliată, disputele şi frământările care au precedat parafarea documentului final.
Cu alte cuvinte, cartea induce, probabil, cititorilor mesajul că deciziile adoptate la Trainon nu au fost acceptate apriori de Budapesta, care s-a luptat pentru propriile interese, de unde rezultă practic injusteţea Tratatului şi traumele pe care acesta le-a produs maghiarilor Observam insa  că în Bratislava,capitala Slovaciei deja la începutul lunii aprilie erau prezentate mai multe volume care evidenţiază ,tot asa,transformările produse în viaţa maghiarilor după Trianon. Din punctul nostru de vedere elocvent este titlul “Felvidek devenit Slovensko”, respectiv esenţa mesajului transmis de cartea “Uniunea Populară Maghiară din Cehoslovacia şi repetarea procesului Mindszenty” care se referă la istoria unei organizaţii care a militat, din umbră, pentru apărarea drepturilor maghiarilor care erau lezate de autorităţile cehoslovace.
Concomitent, site-ul www.trainon100.hu promovează o hartă etnografică a Ungariei din 1918 pe care autorităţile de la Budapesta au intenţionat sa o utilizeze, fără succes, pentru a trasa graniţele viitorului stat ungar conform propriilor interese în timpul negocierilor din Paris. Acelaşi site promovează recenzia istoricului Zahoran Csaba (“Destrămarea Ungariei istorice şi Tratatul de pace de la Paris”) şi tot aici sunt promovate imagini referitoare la mai multe monumente dedicate Trianonului, din care unul reprezintă harta Ungariei Mari.

 , a declansat un război informaţional la adresa României şi a statelor din jur, prin care să fie contestate principalele etape dintre anii 1918-1920 care au dus la destrămarea Imperiului Austro-Ungar şi, implicit, a Ungariei Mari. O serie de articole ale istoricului acad. Ioan Aurel Pop, au fost urmate de atacurile imediate venite din Ungaria la adresa rectorului UBB. De fapt, aceste atacuri ne-au pus pe gânduri, în condiţiile în care una din principalele instituţii de la Budapesta care au reacţionat destul de virulent nu a fost, culmea Academia Ungară, ci Ministerul Afacerilor Externe, care într-un comunicat sec a anunţat că respinge, cu fermitate, calomniile venite din partea mediului academic român.  Oare a împrumutat Ungaria din experienţa fratelui mai mare, cu care se înţelege de minune în prezent (Federaţia Rusă) din tehnicile războiului hibrid pe care vrea să le experimenteze în ţările limitrofe. Şi iată ceea ce am constatat Proiectul “Trianon 100 – Elan”, desfăşurat sub auspiciile Academia Ungară de Stiinţe şi-a început în forţă activitatea, Astfel, a fost deja lansată prima carte elaborată în cadrul proiectului – “Jurnalul delegaţiei ungare de pace”,care face referire la datele pe care lucrarea le deţine despre delegaţia ungară care a participat, în Franţa, la semnarea Tratatului – reliefând, într-o manieră total subiectiva, disputele şi frământările care au precedat parafarea documentului final.
Cu alte cuvinte, cartea induce, probabil, cititorilor mesajul că deciziile adoptate la Trainon nu au fost acceptate apriori de Budapesta, de unde rezultă practic injusteţea Tratatului şi traumele pe care acesta le-a produs maghiarilor. La Bratislava, Slovacia, deja la începutul lunii aprilie erau prezentate mai multe volume care evidenţiază transformările produse în viaţa maghiarilor după Trianon, şi evident că acestea nu erau unele pozitive (sursa www.trianon100.hu). Din punctul nostru de vedere elocvent este titlul devenit Slovensko”, respectiv esenţa mesajului transmis de cartea“Uniunea Populară Maghiară din Cehoslovacia care se referă la istoria unei organizaţii care a militat, pentru apărarea drepturilor maghiarilor , lezate de autorităţile… cehoslovace. si promovează o hartă etnografică a Ungariei din 1918 pe care autorităţile de la Budapesta au intenţionat sa o utilizeze, fără succes, pentru a trasa graniţele viitorului stat ungar conform propriilor interese în timpul negocierilor din Paris. Acelaşi site promovează recenzia istoricului Zahoran Csaba (“Destrămarea Ungariei istorice şi Tratatul de pace de la Paris”) şi tot aici sunt promovate imagini referitoare la mai multe monumente dedicate Trianonului, din care unul reprezintă harta Ungariei Mari…difuzata copios in toate statiile de benzina Mol !! ( prof. Deak Andrei)
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.