Aeroport PSD sau PNL? Asta-i votarea! Desigur, votarea de pe …malul Dambovitei!

Aeroport PSD sau PNL? Asta-i votarea! Desigur, votarea de pe …malul Dambovitei!

1 453

Proiectul de lege privind trecerea terenului pentru aeroport din proprietatea statului in cea a judetului Brasov ar putea intra in regim de urgenta in analiza Comisiei juridice a Camerei Deputatilor. Proiectul a obtinut avizul Consiliului Legislativ inca din data de 22 iulie, dar nu a mai avansat dupa ce, la sfirsitul lunii trecute, parlamentarii au intrat in vacanta

Proiectul de lege privind trecerea terenului pentru aeroport din proprietatea statului in cea a judetului Brasov ar putea intra in regim de urgenta in analiza Comisiei juridice a Camerei Deputatilor. Proiectul a obtinut avizul Consiliului Legislativ inca din data de 22 iulie, dar nu a mai avansat dupa ce, la sfirsitul lunii trecute, parlamentarii au intrat in vacanta.
Actul este rezultatul negocierilor din data din data de 22 mai, cand prefectul Brasovului i-a convocat pe toti parlamentarii de Brasov si toate autoritatile implicate.
Pentru a asigura succesul actiunii, este in continuare nevoie de consens, pentru ca in circuitul parlamentar exista doua proiecte care se refera la transmiterea dreptului de proprietate asupra terenului de la Ghimbav. Este vorba despre asa-zisa Lege Chiriac, initiata de PSD, care a fost insa adoptata cu o eroare, deoarece prevedea o suprafata de 200 de hectare pentru viitorul aeroport. CAMERA DEOUTATILOR
Acest act a fost corectat ulterior printr-un proiect initiat si asumat de catre deputatul liberal Gabriel Andronache si social-democratul Emil Nita si prevede ca judetul Brasov sa preia de la Statul Roman o suprafata de teren de 128 de hectare.
Proiectul ar fi urmat sa fie completat cu documentatii cadastrale care sa corespunda realitatii din teren, si cu alte prevederi, dupa care sa fie supus votului plenului.
Legea aeroportului Brasov ar urma sa intre, insa, mai repede in vigoare, pentru ca nu ar mai trebui sa treaca prin Senat.
Proiectul de lege propus anul trecut de PNL, care nu a primit aviz favorabil de la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, prevedea pentru realizarea obiectivului „Aeroport International Brasov – Ghimbav”, o prelungire a termenului de finalizare a lucrarilor de la 5 la 15 ani.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

  1. La cata bataie de joc este supus brasoveaul cu acest proiect sigur ca nu este precedent in istoria orasului/judetului de la razboi pana astazi. Daca luam in discutie ultima suta de ani, adica dupa MAREA UNIRE, o asemenea anomalie nu s-a intamplat. Recunosc ca un aemenea PROIECT, adica construirea unui AEROPORT, nu este un lucru simplu de facut si mai ales de gasit finantare. Stiu ca finantari au fost si atunci ma intreb ce se intampla? Poate ca citeste acest comentariu dl Vespasian, pentru ca as fi curios ce ar spune despre ce se intampla astazi cu acest PROIECT. Eu cred si propun sa se faca o ancheta serioasa si sa se raspunda de ce nu avem dupa atatia ani AEROPORT. S-ar putea face o ancheta de catre mai multe ONG-uri prin care sa se devoaleze ce se ascunde in spatele acestor blocaje. Brasovenii au tot dreptul sa stie realitatea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.