Aeroportul inundat de vorbe, cică ar fi prioritatea parlamentarilor de Brașov! Dar...

Aeroportul inundat de vorbe, cică ar fi prioritatea parlamentarilor de Brașov! Dar până acum unde a fost?

0 123

ADR Centru va transmite proiectul aeroportului către Ministerul Transportului pentru a fi inclus în Master Planul General de Transporturi al României. Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute de către aleşii braşovenilor în urma unei întâlniri la Instituţia Prefectului

ADR Centru va transmite proiectul aeroportului către Ministerul Transportului pentru a fi inclus în Master Planul General de Transporturi al României. Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute de către aleşii braşovenilor în urma unei întâlniri la Instituţia Prefectului, unde discuţiile s-au purtat cu uşile închise.
„S-a convenit ca această hotărâre să fie completată cu altă prevedere, în așa fel încât acest obiectiv să fie inclus în în POIM. Colegii parlamentari şi autorităţile locale la nivel de judeţ şi municipiu Braşov vor lua legătura şi omologii lor din Harghita şi Covasna, pentru ca aceștia să facă acelaşi lucru ca şi parlamentarii de Braşov. În următoarele două săptămâni vom avea un document final”, a declarat, la finalul întâlnirii, primarul Brașovului, George Scripcaru.
Reprezentanţii social democraţi au promis că vor face lobby pentru ca documentul să fie inclus cât mai repede în Master Planul General de Transporturi al României.
Deşi de acord cu includerea aeroportului în Master Planul General de Transporturi, deputatul Tudor Benga USR consideră că finanţarea s-ar putea face şi din fonduri proprii sau printr-un parteneriat public privat.
De la întâlnire au lipsit parlamentarii Marius Dunca de la PSD și liberalii Daniel Zamfir și Mara Mareș.

Vifor Rotar

COMENTARII