Aeroportul Internaţional Brașov – Curtea de Apel a respins contestația privind Aerogara!

Aeroportul Internaţional Brașov – Curtea de Apel a respins contestația privind Aerogara!

0 10

Curtea de Apel Braşov a respins ieri (luni 12 august n.r.) contestaţia depusă de SC Construcţii SA Sibiu.
Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de către petenta Construcţii SA (SC Construcţii SA Sibiu – n.r.) în contradictoriu cu autoritatea contractantă UAT Judeţul Braşov şi intimata Asocierea
Bog Art SRL-UTI Facility Management SA împotriva Deciziei nr. 988/C1/924,927 din 20 iunie 2019 emisă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor pe care o menţine
”, se arată în anunţul postat pe site-ul Curţii de Apel Braşov.
Licitaţia pentru proiectarea şi construcţia terminalului aeroportului Braşov a fost lansată la finalul anului trecut, iar în 16 mai 2019 a fost stabilită oferta câştigătoare, depusă de SC Construcţii SA Sibiu, însă ofertantul clasat pe locul al doilea, respectiv Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA a contestat rezultatul.  
CNSC a decis reevaluarea ofertelor, iar după reanalizarea dosarelor, Comisia de Evaluare din Consiliul Judeţean Braşov a desemnat câştigătoare oferta depus de Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA.

SC Construcţii SA a contestat în instanţă decizia CNSC privind reevaluarea ofertelor şi, după trei amânări, Curtea de Apel a emis ieri decizia definitivă în această speţă.
Valoarea propunerii financiare ofertate de SC Construcţii SA Sibiu a fost de 145.275.491,42 lei (inclusiv TVA), iar cea a consorţiului format din Bog’Art şi UTI de 145.581.179 lei (inclusiv TVA). Amintim că valoarea estimată a acestui proiect la licitaţie a fost de 161.955.787 lei (inclusiv TVA). Oferta Bog’Art – UTI a fost declarată câştigătoare, la reevaluare, în baza îndeplinirii tuturor condiţiilor tehnice cerute de licitaţie.

Încă o contestație
Totuși Consiliul Judeţean aşteaptă acum rezultatul unei alte contestaţii depuse la CNSC.  Pentru că aerogara nu scăpat de contestaţii.
Tot SC Construcţii SA a solicitat CNSC în data de la finalul lunii iulie 2019, să anuleze rezultatul reevaluării ofertelor pentru terminal.
Până ieri, pe platforma electronică de achiziţii publice nu era postată o decizie a CNSC în această speţă. În lipsa acesteia, nu se poate da drumul la lucrări.

Vedeți si:
Aeroportul Internaţional Brașov, 
Ofertele pentru Aerogara reevaluate!

Fix în ultima zi inaintea vacantei judecătorești SC Construcții SA contestă Deciziei CNSC privind Aeroportul Brașov

Iulian Rinder

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.