Agenți si turnători din toate țările; uniți-vă si plecați dracului!”

Agenți si turnători din toate țările; uniți-vă si plecați dracului!”

0 184

“Petre Mihai Băcanu (n. 11 decembrie 1944, satul Homorâciu, comuna Izvoarele, județul Prahova) este un jurnalist, editorialist și dizident român.” Asa incepe biografia romantata facuta de (pentru) Wikipedia fostului director al “Romaniei libere”, fara se se uite mentiunea ca, in 1990, a fondat atat Asociatia Ziaristilor Romani cat si Alianta Civica. Cel putin in ceea ce priveste  AZR, a reusit o diversiune perfecta, adica sa sparga organizatia si sa o …pulverizeze, in functie de interesele sale …civice”.
Documente intrate in posesia portalului Ziaristi Online dovedesc insa ca “disidenta” lui Petre Mihai Bacanu s-a lasat mai mult cu o mare delatiune in arhivele Securitatii – in care ziaristul, cu un scris linistit si aparent exact, isi toarna fara scrupule nu mai putin de 28 de colegi. Dar ce este cel mai grav  s-a constat, de fapt, si o colaborare ticaloasa de toata… frumusetea cu agentul KGB Victor Volodin (oficial corespondent al agentiei Novosti la Bucuresti).

Poate asa se explica mai bine si traseul rasunator de dupa 1989 al “disidentului” de la rubrica anonima “Fapt Divers” a cotidianului Consiliului National al Frontului Democratiei si Unitatii Socialiste, recte “Romania libera”.
 De la fondarea primei asociatii mincinoase de presa si implicarea in miscarea sindicala la constituirea Aliantei Civice – cu Ana Blandiana instalata la conducerea AC si Nicolae Manolescu in capul la defunctul PAC.
Dar, de necrezut, pilotat din spate de fostele servicii a reusit plasarea a doi subalterni in functia de sefi ai principalelor servicii speciale ale Romaniei, unul ca director al SIE si altul la SRI. Astfel s-au pus „bazele sigure in relatia subterana “presa libera” – “societatea civila” – servicii secrete – Putere. Astfel prinde alta nuanta, mai maronie, dar deosebit de banoasa, colaborarea si impingerea modestului anonim in lumina reflectoarelor, pana la expulzarea sa definitiva din presa!! (ddr)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.