Ai grija, Mișule! Poţi face incă pasul înapoi; sau înainte!

Ai grija, Mișule! Poţi face incă pasul înapoi; sau înainte!

0 119
Mișu Tudose, acest pârlit de vantul brăilean, purtand o față atât de necomercială, umple de ceva vreme ecranul televizoarelor noastre și nu înțelege nimeni ce vrea. A mințit că Bruxelles-ul îi cere demisia unor doamne ministrese, a mințit că onoarea și demnitatea personală cu care a venit  de la crisma „Kira Kiralina” nu-i îngăduie să accepte în preajma sa niște doamne penale.
Nu știu cât a mai mințit până acum, pe unde i -a mai răsunat vocea hodorogită de vodcă și tabac, dar este evident că individul, asemeni predecesorului său Grindeanu, a mușcat din momeala celor pe care îi deranjează rău de tot să vadă că la guvernarea României lucrurile încep să se așeze!
Când oare s-a dedulcit la avantajele și privilegiile trădării camarazilor de partid, ale trădării de neam?! Căci asta face acum domn Mișu! Trădează! Minte și se dezice! L-au racolat dinainte de a ajunge prim ministru sau abia de câteva săptămâni?! L-au cumpărat sau este șantajat? Căci altă explicație nu găsesc! Tertium non datur! Căci trădător de amorul artei, din plăcerea pură de a trăda, există numai în filmele lui Nicolaescu!
Am fost de față când criticul Marian Popa l-a întrebat pe Petre Țuțea care ar fi forma de guvernămînt cea mai productivă, mai eficientă. Și răspunsul a venit cu maximă promptitudine: „O guvernare care apucă să se învechească este cea mai bună!”…
Pe cei care au transformat România într-o colonie, îi supără și îi îngrijorează programul de guvernare al PSD, care, odată ce se realizeaza , va asigura PSD-ului o guvernare îndelungată! Este un program de afirmare timidă, dar afirmare, a unor principii și intenții de guvernare care vor permite bietului român să-și mai tragă sufletul, să mai tragă o gură de aer din aerul tare al posibilei suveranități și independențe naționale!REPET: avem nevoie de continuitate și stabilitate politică. Avem nevoie de o guvernare care să se „învechească”, ai cărei miniștri, oricât ar fi de hoți și de corupți, după ce… și-au făcut plinul, să le mai stea mimtea și la făcut treabă! Frumos indemn, nu? L-a zis si unul dintre Bratieni!…
Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor și a zănatecilor! Căci cu cât se vor schimba mai des domnii atotputernici, gaura făcută de aceștia în bugetul public, însumată, va fi mai mare! Asta e,avem o clasă politică coruptă rău! Si un dna ,precum Portocala,Eva si altii la fel… Până vom avea alta, trebuie să ne mulțumim cu ce avem! Ăștia-s oamenii pe care ni-i pot oferi azi partidele parlamentare: toți o apă și-un pământ, cu ei defilăm! Nu prea avem alții care să ne guverneze.Iar de Dictatura,nici sa nu mai aud...
Cu tehnocratii adusi de Johannis, ne-am lamurit;la fel de hotzi,dar de zece ori mai prosti si fara nicio experientza de a conduce macar un CAP… Să ne precupe acum o soluție de inlaturare a „avariei”: să nu-i schimbăm prea des pe cei care se arata ca vor sa faca si ceva concret  la guvernare!…
În momentul de față, de bine de rău,se arata ca ar exista macar un partid care vrea să faca ceva concret cu tzara, să fundamenteze un program de guvernare și să se țină macar de el! Eh, așa ceva,se pare, nu poate fi tolerat de sitemul ocult, ca să nu ne trezim, vezi Doamne, că apare un alt Ceaușescu, care să inventeze… capitalismul naționalist! Românii sunt în stare de orice! De aceea trebuie „supravegheați” cu atenție, să li se scoată din cap orice vis de mărire, de libertate și independență politică, orice elan edificator! Trebuie dat la cap cui îl ridică prea sus!
Tu ce vrei, Mișule, ca te uitasem?!… Ai vrut să demisionezi, ca să oferi astfel ocazia și posibilitatea scoaterii PSD de la guvernare? Asta nu putea fi ideea ta, ai fruntea prea creață pentru asemena ticaloase combinații politice. O asemenea mutare nu se putea naște nici în devla neamțului! Este mai mult ca sigur o stratagemă gândită peste mări și țări, acolo de unde ne-au venit toate… binefacerile post-decembriste.
Ai grijă, Mișule! Poți face  inca pasul înapoi! Ți-ai arătat obediența și slugărnicia, dă-te rănit față de superiorii tăi, le-ai demonstrat ascultare și fidelitate, dar mai departe să te lase în…civilie! De acum lumea știe că ești un gradat… cu plagiat! Unica  șansă  este să te cumințești! Să-ți revii adica,din pumnii sefilor… Respiră adânc de câteva ori și pune-te pe treabă. La urmatoarea încercare de a sabota programul inceput de redresare națională s-ar putea să demisionezi rău de tot;adica… politic, cu picioarele înainte! Dumnezeu nu doarme! (IC)

COMENTARII