Alarmă falsă de pestă porcină la Sânpetru

Alarmă falsă de pestă porcină la Sânpetru

0 80

Echipe de la DSV, Garda de Mediu Braşov, Primăria Sânpetru şi Prefectură au ajuns la scurt timp la casa omului reclamat, unde au constatat că a fost vorba de un apel fals. Apelantul se va alege cel puţin cu o amendă usturătoare

Autorităţile braşovene au fost puse pe jar, luni seară, după un apel la 112 care anunţa moartea suspectă a unor porci din Sânpetru. Echipe de la DSV, Garda de Mediu Braşov, Primăria Sânpetru şi Prefectură au ajuns la scurt timp la casa omului reclamat, unde au constatat că a fost vorba de un apel fals. Apelantul se va alege cel puţin cu o amendă usturătoare, spun autorităţile, care dau asigurări că în judeţul Braşov nu există niciun caz semnalat.şi nicio suspiciune de pestă porcină.
Apelul la 112 a fost dat luni seara şi semnala moartea a trei porci din gospodăria unui localnic. Ajunşi la faţa locului, autorităţile susţin că omul îşi sacrificase de fapt animalele, pentru că au fost luate şi probe din carne, care au infirmat boala.
Potrivit lui Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov, a fost demarată o anchetă, pentru a se stabili identitatea celui care a făcut apelul la 112, care se va alege cel puţin cu o amendă. Reprezentanţii Prefecturii dau asigurări că în judeţul Braşov nu există nicio suspiciune de pestă porcină şi nici vreun caz de boală. În plus, pe drumurile naţionale şi judeţene sunt filtre de verificare a autovehiculelor care transportă carne sau preparate din carne de porc. Autorităţile au mai multe întâlniri în toate zonele de judeţ, în care populaţia este informată despre pesta porcină.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.