AMP denunţă anomaliile prevederilor privind relocarea urşilor

AMP denunţă anomaliile prevederilor privind relocarea urşilor

Ultima aberaţie a fost constatată zilele trecute, când Asociaţia a primit din partea gestionarului fondului cinegetic Ocolul Silvic al Orasului Rasnov solicitarea de a primi in rezervatia de ursi de la Zarnesti ursul care care îşi face veacul în zona cabanei Postavaru si pe partia Drumul Rosu

 

Asociatia Milioane de Prieteni denunţă la Ministerul Mediului anomaliile privind relocarea urşilor.

Ultima aberaţie a fost constatată zilele trecute, când Asociaţia a primit din partea gestionarului fondului cinegetic Ocolul Silvic al Orasului Rasnov solicitarea de a primi in rezervatia de ursi de la Zarnesti ursul care care îşi face veacul în zona cabanei Postavaru si pe partia Drumul Rosu.

Asociaţia şi-a arătat disponibilitatea de a găzdui animalulul în vârstă de 4 ani, dar Ocolul Silvic şi-a retras cererea după ce a constatat că Rezervatia de ursi nu se afla pe fondul cinegetic al orasului Rasnov.

Asta în ciuda faptului că, in rezervatia de la Zarnesti a fost relocata anul trecut o mama cu doi pui, aflata in zona Cheia.

Tot Asociatia Milioane de Prieteni propune protejarea cabanei Postavarul din Poiana Brasov cu un gard electric, ca să prevină vizitele urşilor.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.