ANAT colaboreaza cu Google pentru dezvoltarea turismului

ANAT colaboreaza cu Google pentru dezvoltarea turismului

0 546

Autoritatea Nationala de Turism a semnat recent un protocol cu Google. Acordul stabileste un cadru de colaborare pentru imbunatatirea imaginii Romaniei si a notorietatii in calitate de destinatie turistica prin promovarea brandului turistic national. Actorii principali din domeniul turismului sunt indemnati sa puna informatii despre serviciile lor online si sa le actualizeze permanent

Autoritatea Nationala de Turism a semnat recent un protocol cu Google. Acordul stabileste un cadru de colaborare pentru imbunatatirea imaginii Romaniei si a notorietatii in calitate de destinatie turistica prin promovarea brandului turistic national. Actorii principali din domeniul turismului sunt indemnati sa puna informatii despre serviciile lor online si sa le actualizeze permanent pentru ca turistii sa le gaseasca rapid si sa ajunga la pensiuni, restaurante, muzee si alte obiective turistice.
Turismul nu este considerat o directie strategica de dezvoltare a Romaniei. Specialistii le transmit autoritatilor centrale ca este un sector greu de relocat, care poate atrage forta de munca tanara, mai ales ca in prezent, doar 3 % din populatie lucreaza in domeniul ospitalier. Ca numar de turisti straini, Brasovul este al doilea dupa Bucuresti.
Specialistii spun ca Brasovul are nevoie de hoteluri noi dar ca are toate sansele sa fie un pol serios al turismului romanesc in viitor pentru ca are multe nise de dezvoltare. Aeroportul de la Ghimbav si Autostrada Bucuresti – Brasov ar facilita enorm accesul turistilor in destinatiile din judet. natura brasov1
In baza programului stabilit de Autoritatea Nationala pentru Turism cu Google Romania, se va pune la dispozitie o serie de sesiuni de training pe diverse teme precum folosirea platformelor Google+, YouTube, Google MyBusiness, Google Maps sau Google Analytics. Orice persoana care are de-a face cu turistii, de la primarii si pana la muzee, restaurante, hoteluri si ghizi este indemnata sa isi faca cunoscute serviciile online intr-un mod eficient, prin folosirea acestor platforme.
Youtube este cea mai interesanta, pentru ca orice turist cauta informatii video inainte sa aleaga o destinatie. Daca pensiunile si restaurantele isi expun online pe aceste platforme serviciile si zona in care se afla este mult mai probabil ca turistii sa le viziteze.
Vestea buna este ca Romania se afla intr-un trend ascendent la capitolul turism, insa trebuie schimbat modul in care il facem.
Calin Ile, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, avem resurse, avem cu cine sa o facem, problema e sa si implementam astfel de proiecte cum este acesta de management al destinatiei.
Scopul parteneriatului intre Google si ANT este de a stimula prezenta zonei turistice online si promovarea ei, prin implicarea tuturor actorilor, care sa fie cat mai vizibili si mai usor de gasit online de catre turisti.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.