Anchetă internă la Ambulanţa Braşov

Anchetă internă la Ambulanţa Braşov

1 116

Un salvamontist din Argeş spune că Serviciul Judeţean de Ambulanţă Braşov că a ajuns cu întârziere la un caz în centrul oraşului. Salvatorul montan acorda primul ajutor unui bărbat căzut într-un gang şi care făcuse o criză de epilepsie

Un salvamontist din Argeş spune că Serviciul Judeţean de Ambulanţă Braşov că a ajuns cu întârziere la un caz în centrul oraşului. Salvatorul montan acorda primul ajutor unui bărbat căzut într-un gang şi care făcuse o criză de epilepsie. Salvamontistul spune că ambulanţa a ajuns după aproape 40 de minute, timp în care a încercat în zadar să oprească două echipaje medicale şi două ale poliţiei locale.
Conducerea Serviciul Judeţean de Ambulanţă Braşov a refuzat să facă declaraţii şi nu a emis nici un comunicat, aşa cum îi asigurase ieri dimineaţă pe jurnalişti.
Salvamontistul argeşean se afla sâmbătă seara în centrul Braşovului. Pe strada George Bariţiu, într-un gang, a observat o persoană căzută, care trecea printr-o criză de epilepsie. Cristian Toma i-a acordat primul ajutor şi a sunat şi la 112.
Salvamontistul spune că a făcut primul apel la 20.26 şi pe al doilea, la 20.48. Ambulanţă ar fi ajuns, în cele din urmă, la 21.03.
Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Braşov au refuzat să facă declaraţii în faţa camerei. Ne-au declarat, totuşi, că a fost înregistrat un singur apel, la 20.41, iar o maşină a Ambulanţei care se eliberase de la un caz a plecat spre strada George Bariţiu la 20.55, pentru a ajunge la caz la 21.04.

Cât despre cele două ambulanţe care au trecut, conducerea serviciului spune că este posibil să fi avut cazuri cu prioritate zero, deşi salvamontistul Cristian Toma spune că niciuna dintre ele nu avea mijloacele de acustice sau luminoase în funcţiune.
Pacientul a ajuns la Spitalul de Neurologie, de unde a cerut să fie externat câteva ore mai târziu. Reprezentanţii spitalului ne-au declarat neoficial că bărbatul este cunoscut cu etilism cronic şi epilepsie pe fond alcoolic, deşi salvamontistul spune că pacientul nu mirosea a alcool.
Reprezentanţii Ambulanţei susţin neoficial că în tura de sâmbătă noapte au avut 140 de apeluri, la care au răspuns cu 5 maşini tip B, doar cu asistent şi alte 2 maşini tip C, cu asistent şi medic. Serviciul Judeţean de Ambulanţă nu a emis comunicatul pe care îl promisese încă de dimineaţă.

Vifor Rotar

COMENTARII