Anchetele în cazul învăţătoarei de la Şcoala 4 trenează

Anchetele în cazul învăţătoarei de la Şcoala 4 trenează

0 143

Săptămâna aceasta ar trebui finalizată ancheta în cazul învăţătoarei de la Şcoala 4. Comisia de cercetare disciplinară instituită la nivelul şcolii trebuie să se pronunţe asupra limbajului violent şi comportamentului neadecvat al învăţătoarei Eugenia Dobrescu, împotriva căreia patru părinţi au depus plângeri penale

Săptămâna aceasta ar trebui finalizată ancheta în cazul învăţătoarei de la Şcoala 4. Comisia de cercetare disciplinară instituită la nivelul şcolii trebuie să se pronunţe asupra limbajului violent şi comportamentului neadecvat al învăţătoarei Eugenia Dobrescu, împotriva căreia patru părinţi au depus plângeri penale. Deocamdată, reprezentantul DGASPC doar asistă la audieri.
Audierile din cazul învăţătoarei de la Şcoala 4 se fac în prezenţa unui „observator” de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, confirmă Lidia Mailat, purtătorul de cuvânt al DGASPC Braşov.
Reprezentanţii DGASPC au subliniat că instituţia nu se va implica în această anchetă, ci doar asistă la audieri. Dacă în cauză se va stabili că asupra copiilor a fost un abuz, de consilierea lor ar trebui să se ocupe Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, coordonat de Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Comisia de cercetare disciplinară nu a finalizat încă ancheta, care i-a împărţit pe părinţi în două tabere – unii care îi reproşează învăţătoarei Eugenia Dobrescu limbajul agresiv, alţii care o apără. Nici ancheta declanşată de Poliţie, după ce câţiva părinţi au formulat plângeri penale împotriva învăţătoarei, nu este finalizată.

Vifor Rotar

COMENTARII