Apa de la robinet se poate consuma!

Apa de la robinet se poate consuma!

0 110

Este mesajul dat joi de autorităţi după ce la robinetele braşovenilor a curs în ultimele două zile apa murdară

Este mesajul dat joi de autorităţi după ce la robinetele braşovenilor a curs în ultimele două zile apa murdară. Miercuri, însă, o informare internă a companiei, emisă fără girul conducerii instituţiei, anunţa că apa nu este potabilă la Braşov. Oamenii s-au panicat, pe bună dreptate, s-au grăbit să se aprovizioneze cu apă îmbuteliată.
Miercuri după amiază Compania Apa anunţa braşovenii că creşterile rapide de debite şi depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Tărlung au impus golirea controlată a lacului de acumulare, sursa principală de apă a municipiilor Braşov şi Săcele.
A urmat apoi un comunicat de la Direcţia de Sănătate Publică prin care se recomanda braşovenilor să folosească apa îmbuteliată. La ora 21 Compania Apa a revenit cu un alt comunicat care recomanda fierberea apei înainte de consum. Braşovenii nu au mai înţeles nimic şi le-au reproşat oficialilor Companiei Apa proasta comunicare pe tema apei cu turbiditate ridicate.
În laboratorul Apă Potabilă al Companiei Apa au ajuns în ultimele două zile zeci de probe prelevate din mai multe zone ale oraşului şi din localităţile învecinate. Nici una, susţin chimiştii companiei nu a depăşit maximele admise de la lege la parametrii analizaţi, cu excepţia turbidităţii. Nici chiar angajaţii care lucrează de zeci de ani în domeniu nu au mai întâlnit o astfel de situaţie:
Gabriela Măţău, inginer chimist, şef laborator apă potabilă, Compania Apa Braşov, spune că apa de la Târlung a avut turbidităţi de peste 300 unităţi în condiţiile în care Uzina de apă este proiectată să trateze o apă cu maxim 200 de grade turbiditate.
Specialiştii spun că apa de la robinet este potabilă dar recomandă preventiv fierberea ei înainte de consum.
Specialiştii laboratorului de apă potabilă spun că în ultimele ore calitatea apei s-a îmbunătăţit şi estimează că situaţia se va normaliza în curând.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.