Apel disperat pentru salvarea mişcării şi sportului românesc : NadiaComăneci, Simona Halep,...

Apel disperat pentru salvarea mişcării şi sportului românesc : NadiaComăneci, Simona Halep, Ilie Năstase sau Camelia Potec au fost în faţa senatorilor şi deputaţilor

0 217

Camelia Potec, Gabi Szabo, Nadia Comăneci, Simona Halep şi Ilie Năstase au descins miercuri în Parlamentul României, ca să lanseze un semnal de alarmă pentru mişcare şi pentru sportul de masă şi cel de performanţă. Marii foşti sportive ai României vor sa modifice Legea Sportului şi ca mai mulţi bani de la buget să fie redirectionaţi către acest sector. Simona Halep a spus ca nu a venit pentru ea în Parlament şi că vrea ca infrastructura sportivă să fie o prioritate pentru noua generaţie.

Simona Halep a spus ca nu a venit pentru ea in Parlament si ca vrea ca infrastructura sportiva sa fie o prioritate pentru noua generatie.

„Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generatie, care are nevoie de infrastructura. Am avut numarul 1 mondial la baieti, am avut la fete. Fiind in cauza vreau sa specific, pentru ca este chiar pacat de talentul nostru romanesc sa nu se faca nimic si sa nu progresam. Tot ce imi doresc este sa se construiasca sali si sa se faca ceva pentru noile generatii. Este mare nevoie„, a spus Halep.

Noi nu aparţinem de nicio culoare politică, apelul nostru este pentru toate culorile politice, apelul nostru este pentru toţi cei care ne conduc acum şi care ne vor conduce şi în viitor. Este important ca sportul să devină prioritate naţională. Am vorbit fiecare despre infrastructură, fără infrastructură este greu să convingem părinţii, copiii să vină la sport, să vină la mişcare. Vorbim de fiecare dată de beneficiile sportului. Românii înţeleg, părinţii sunt dispuşi să-şi aducă copiii la sport, dar nu au unde. Cred că aceasta este o problemă foarte, foarte mare. Este vorba şi despre bugetul sportului. De fiecare dată noi am fost la 0,00 şi ceva la sută din PIB. Cred că sportul ca să devină prioritate naţională trebuie să fie şi finanţat, trebuie ca cel puţin 1 la sută din PIB să vină către sport. Cu 0,024 la sută este imposibil să facem şi performanţă şi să aducem şi copiii la sport şi să facem şi infrastructură. Este destul de uşor să luăm exemplele din Europa şi să le adaptăm la sistemul românesc. Dar cred că depinde foarte mult de voinţă şi de ambiţie„, a afirmat Potec.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.