Ascensiune pe Tâmpa…în teniși!

Ascensiune pe Tâmpa…în teniși!

0 85
????????????????????????????????????

După cum ne-au informat reprezentanți ai Primăriei Brașov, mulți turiști se află în acest weekend pe meleagurile brașovene, îndeosebi în Poiana Brașov dar și pe Tâmpa. Doar că unii dintre ei nesocotesc muntele și au pornit să escaladeze Tâmpa cu echipament neadecvat. Astfel, au fost semnalați mai mulți turiști care purtau teniși sau ghetuțe de stradă, deși pe drumul care urcă spre vârful masivului este gheață și zăpadă! În aceste condiții, la fiecare câțiva pași, urma o căzătură, deloc plăcută…,,Turiștii care urcă spre vârf trebuie să aibă echipament corespunzător, măcar bocanci de munte și bețe de trakking și să respecte potecile”, au precizat reprezentanții Primăriei Brașov.
Ân altă ordine de idei, sâmbătă au avut loc 16 accidente în zona domeniului schiabil din Poiana Brașov, care au făcut necesară intervenția Salvamontului și a echipelor Ambulanței.
Salvamontiștii brașoveni au formulat un apel, pentru ca turiștii să respecte semnificația indicatoarelor ,,ZONĂ ÎNCHISĂ” și să nu se aventureze în zonele delimitate de acestea, deoarece riscul de accidentare este unul considerabil. Totodată, practicanții sporturilor de iarnă sunt rugați să poarte cască și protecție de coloană, să-și aleagă nivelul de dificultate al pârtiei în funcție de pregătirea fizică și tehnică pe care o au și să adapteze viteza la condițiile meteo și la fluxul de schiori de pe pârtie. În plus, amatorii sporturilor de iarnă sunt sfătuiți să respecte regulamentul domeniului schiabil și decalogul schiorului, pentru a nu se pune în pericol pe ei sau pe cei care se află pe pârtie.
La acest sfârșit de săptămână, condițiile pentru practicarea schiului în Poiana Brașov sunt foarte bune, toate pârtiile fiind deschise. De asemenea, funcționează toate instalațiile de transport pe cablu, cu excepția teleschiurilor Kanzel și Subteleferic. Duminică, la ora 9,00, temperatura aerului era de -4 grade în Poiana Brașov și -9 grade, în Masivul Postăvarul.
Dorin Dușa

COMENTARII