Asfaltare doar cu acordul proprietarilor de străzi din cartierul Tractorul

Asfaltare doar cu acordul proprietarilor de străzi din cartierul Tractorul

0 85

Studiul de fezabilitate va stabili cât vor costa lucrările de modernizare. Lucrările efective ar putea începe de anul viitor, însă cei care vor decide dacă se asfaltează integral sau parţial străzile vor fi proprietarii terenurilor din zonă

Prim pas pentru transformarea drumurilor „de pământ” din noile zone rezidenţiale din Tractorul în străzi asfaltate. Recent a fost obţinut certificatul de urbanism pentru demararea proiectului iar acum este nevoie de un studiu de fezabilitate.

Documentaţia în vederea lansării licitaţiei pentru contractarea unui proiectant este în curs de pregătire pentru a fi transmisă spre validare Autorităţii Naţionale pentru Achiziţii Publice.

Studiul de fezabilitate va stabili cât vor costa lucrările de modernizare. Lucrările efective ar putea începe de anul viitor, însă cei care vor decide dacă se asfaltează integral sau parţial străzile vor fi proprietarii terenurilor din zonă.
Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei speră că, în acest fel şi cei care încă deţin în proprietate străzi sau tronsoane de străzi din Tractorul vor înţelege că e în interesul tuturor ca acestea să fie proprietatea municipiului, pentru ca municipalitatea să le poată moderniza şi oamenii care locuiesc acolo să circule în condiţii normale.

Străzile vizate de acest proiect fac parte din zonele Tractorul VI și VII. Unele dintre ele au și nume, altele sunt denumite generic deocamdată doar alei care poartă indicativul cartierului și o literă.

Vifor Rotar

COMENTARII