Astăzi începe sesiunea de toamnă a BAC-ului

Astăzi începe sesiunea de toamnă a BAC-ului

La Braşov, pentru această a II-a sesiune sunt înscrii 887 de candidaţi, care vor susţine examenul în două centre la care sunt arondate şcolile - Colegiul „Nicolae Titulescu”, unde sunt 375 de candidaţi, şi Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”, unde sunt înscrişi 366 de candidaţi. De asemenea, Colegiul „Nicolae Titulescu” are o subcomisie la Colegiul Naţional „Radu Negru” Făgăraş, unde sunt înscrişi 146 de candidaţi

La Braşov, pentru această a II-a sesiune sunt înscrii 887 de candidaţi, care vor susţine examenul în două centre la care sunt arondate şcolile – Colegiul „Nicolae Titulescu”, unde sunt 375 de candidaţi, şi Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”, unde sunt înscrişi 366 de candidaţi. De asemenea, Colegiul „Nicolae Titulescu” are o subcomisie la Colegiul Naţional „Radu Negru” Făgăraş, unde sunt înscrişi 146 de candidaţi.
Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat începe cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 22 august, va avea loc proba de Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 23 august, se va desfăşura proba obligatorie a profilului. Probele scrise se încheie joi, 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării
Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română începe vineri, 25 august, şi continuă luni, 28 august, când este programată şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale se va derula în zilele de 29 şi 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională să se desfăşoare în zilele de 30 şi 31 august.
Afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor au loc în data de 1 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 6 septembrie.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, toate probele scrise şi minim nota 5, dar la final, trebuie să aibă o medie a examenului de minim 6.

Vifor Rotar

COMENTARII