Atenție la miriști! 4 incendii de pădure în 24 de ore pentru...

Atenție la miriști! 4 incendii de pădure în 24 de ore pentru ISU Braşov

0 40

Prima deplasare a avut loc ieri dimineață, în pădurea Busca din Tărlungeni. Focul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ un hectar și avea mai multe focare

În ultimele 24 de ore Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov a fost solicitat să intervină la nu mai puţin de 4 incendii de pădure.

Prima deplasare a avut loc ieri dimineață, în pădurea Busca din Tărlungeni. Focul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ un hectar și avea mai multe focare. S-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă de la Detașamentul 2 de Pompieri dar, pentru că zona este inaccesibilă maşinilor, pompierii au fost nevoiţi să acționeze cu lopeți, pliciuri, vermorele, bidoane cu apă și cu un ATV de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Săcele.

În jurul orei 13:00 s-a dat din nou alerta: un incendiu a izbucnit în zona fondului forestier din apropierea comunei Holbav, în zona Găunoasa.
La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă, un microbuz cu 10 subofițeri, 40 de persoane de la Ocolul Silvic și aproximativ 30 de localnici.
Numărul personalului care intervine a fost suplimentat cu 20 pentru că focul s-a extins cu repeziciune la o suprafaţă de 5 hectare de pădure.
Pompierii reamintesc că arderea miriştilor şi vegetaţiei uscate se face numai cu acord de la Agenţia pentru Protecţia Mediului , permis de lucru cu foc de la primărie şi după inştiinţarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă de pe raza localităţii unde se desfăşoara arderea.

Încălcarea legii se sancționează cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei în cazul persoanelor fizice și între 25.000 și 50.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.