Atenție șoferi : de sâmbătă, 12 octombrie, nu mai sunt permise conversațiile...

Atenție șoferi : de sâmbătă, 12 octombrie, nu mai sunt permise conversațiile la telefon, în timpul șofatului!

0 23

Mare atenţie, dacă obişnuiţi să folosiţi telefonul mobil atunci când sunteţi la volan: de sâmbătă, 12 octombrie, şoferii care nu respectă noile reguli vor fi mult mai aspru sancţionaţi şi chiar pot rămâne fără permis pentru 30 de zile, condorm noilor prevederi ale Codului Rutier. Codul Rutier a fost înăsprit în ședința de Guvern din 12 august, iar aplicarea măsurilor se face la 60 de zile de la publicarea OUG în Monitorul Oficial, deci din 12 octombrie polițiștii rutieri vor aplica noile sancțiuni. De sâmbătă, 12 octombrie, orice șofer care ține în mână telefonul sau numai îl atinge atunci când se află în mers riscă o amendă de 1.100 de lei. Până acum un șofer putea să folosească telefonul pe modul hands free și era amendat doar atunci când era prins de poliție că țintea telefonul la ureche.

Telefonul poate fi folosit atunci când mașina staționează, indiferent că așteaptă la semafor sau staționează într-o coloană de mașini.

Dacă ați fost prins că depășiți viteza și vă vede polițistul că folosiți și telefonul mobil, riscați să vă fie suspendat permisul timp de 30 de zile.

Amenzile sunt mai mari pentru cei care folosesc vehicule pentru care nu este nevoie de permis, precum biciclete sau trotinete. Aceștia riscă amenzi între 870 și 1.160 de lei pentru folosirea telefonului în timpul deplasării.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.