Atenționarea de Cod galben a fost extinsă de meteorologi Ninsori și...

Atenționarea de Cod galben a fost extinsă de meteorologi
Ninsori și viscol până miercuri seară, în 27 de județe!

0 56
Meteorologii au extins atenţionarea cod galben de vânt pentru zona de munte din 27 de județe din nordul, centrul și vestul țării, unde vântul va sufla cu peste 100 de kilometri la oră. De asemenea, până miercuri la ora 20.00 în majoritatea zonelor țării vor fi intensificări ale vântului, ninsori și precipitații mixte care vor favoriza depuneri de polei.
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, care a actualizat luni informarea meteo, în majoritatea zonelor țării vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45-55 de kilometri la oră, accentuând senzația de rece, iar izolat și trecător, în special în Transilvania și Moldova, zăpada va fi spulberată. Miercuri, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60-65 de kilometri la oră, în special în sudul și în centrul țării.
În vestul, nordul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ, în special ninsori. Miercuri, în zonele joase, cu precădere din vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte care vor favoriza depuneri de polei.meteo
Cod galben de viscol în 27 de județe
Meteorologii au emis o atenționare cod galben de intensificări ale vântului și viscol pentru 27 de județe din nordul, centrul și vestul țării. Aceasta este în vigoare de astăzi de la ora 14,00 și până miercuri la ora 20.00, în zona de munte.
Astfel, în toată zona de munte vântul va sufle cu viteze de 65- 80 de kilometri la oră si temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marți spre miercuri, în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula cantități de 10-15 l/mp. Temporar, pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100-120 de kilometri la oră, la începutul intervalului în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada și determinând
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.