Au început înscrierile la grădiniţă pentru copiii nou-veniţi

Au început înscrierile la grădiniţă pentru copiii nou-veniţi

0 105

Cele 3.000 de locuri disponibile în tot judeţul sunt suficiente pentru toţi prichindeii, dă asigurări Inspectoratul Şcolar Judeţean. În prima etapă vor fi admişi copiii din zona de arondare a unităţii de învăţământ, dacă numărul solicitărilor îl va depăşi pe cel al locurilor disponibile

Cele 3.000 de locuri disponibile în tot judeţul sunt suficiente pentru toţi prichindeii, dă asigurări Inspectoratul Şcolar Judeţean. În prima etapă vor fi admişi copiii din zona de arondare a unităţii de învăţământ, dacă numărul solicitărilor îl va depăşi pe cel al locurilor disponibile.

Pentru înscriere, dosarul trebuie să cuprindă copii după certificatul de naştere al copilului, după actele de identitate ale părinţilor, adeverinţe de venit, fişa medicală a copilului. Fiecare grădiniţă are un orar stabilit pentru înscriere, dar, de regulă, părinţii aleg să vină dimineaţa să depună dosarele.
La Grădiniţa nr 2, de pe strada Brâncoveanu, până la ora prânzului, erau deja 11 copii înscrişi.
Prima etapă de înscriere se încheie în 8 iunie. La grădiniţele unde cererea este mai mare decât locurile disponibile, vor fi aplicate succesiv criterii de departajare generale şi specifice.

În fiecare grădiniţă există o Comisie care va analiza dosarele de înscriere. Principalul criteriu de admitere în prima etapă de înscriere este ca părintele să locuiască în zonă.

În cea de-a doua etapă de înscriere, din 25 iunie până în 20 iulie, pot fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în prima etapă, pe locurile rămase disponibile. A treia etapă are loc în perioada 30 iulie – 31 august şi este destinată copiilor respinşi în a II-a etapă.

Conducerea Inspectoratului Şcolar dă asigurări că sunt locuri suficiente pentru toţi copiii nou-veniţi. Potrivit prof. Gabriela Necula, inspector învăţământ preşcolar IŞJ Braşov, nici un copil nu a rămas neînscris la grădiniţă în judeţul Braşov.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.