Cum se evită tirania și jaful „aleșilor”? AUTOGUVERNAREA individuală a cetățenilor face...

Cum se evită tirania și jaful „aleșilor”? AUTOGUVERNAREA individuală a cetățenilor face un GUVERN bun! și eficient !

2 128

Guvernele, chiar si cele mai bune, sunt un rau necesar,

Toti ar vrea sa traiasca pe cheltuiala guvernului, de parca n-ar sti ca guvernul traieste pe cheltuiala cetatenilor sai.

Libertatea nu a fost niciodata initiativa guvernului. Istoria libertatii este istoria actiunilor prin care oamenii au limitat puterea guvernului, nu invers.

Lumea noastra ar fi mult mai buna daca dragostea de putere ar fi inlocuita cu puterea dragostei.

Cei care sunt prea ușor gata să renunte la libertati fundamentale pentru a obtine un comfort temporar, nu sunt vrednici nici de libertate, nici de comfort.

Istoria a demonstrat ca natiunile se dezvolta proportional cu calitatea cetatenilor lor. Legea si ordinea, fara o constrangere exterioara din partea Statului, pot fi mentinute doar in masura in care etica personala a cetatenilor suporta legile Satului. O guvernare buna nu poate exista decat acolo unde exista autoguvernarea individuala a milioanelor de cetateni. Fara astfel de cetateni, guvernarea se osifica in tiranie sau se dizolva in anarhie.

Oricat ar parea de nedrept, fiecare natiune isi are guvernul pe care si-l merita.

Cele mai stralucite inteligente nu sunt in guvern. Daca ar fi, companiile i-ar angaja imediat.

Esenta unei guvernari libere consista in considerarea functiilor in stat drept incredintarea unei autoritati care trebuie sa se manisfeste pentru binele tarii, nu pentru propasirea unei persoane sau a unui partid.

Cateodata un guvern inseamna apatie la periferie si apoplexie la centru.

Guvernele, chiar si cele mai bune, sunt un rau necesar, guvernele rele sunt un rau intolerabil.

Cea mai înspăimântătoare expresie din limba engleză: ,,Sunt de la Guvern și am venit să te ajut“ – Ronald Reagan

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

  1. Ion Jianu ne intreaba: „jiani sau jidani” ? Stimati prieteni,este vorba de „JIANI” insa un „trohler” a adaugat un D inutil in numele de „JIANI” – si doar asa a iesit… JIDANI.Este o chestie de tastatura,in mod sigur ! Iar cine crede altceva,se inseala!! Caci altfel de ce sa nu le spui direct : „membri din ilegalitate ai PCR”?

  2. Afirmatia ca „Oricat ar parea de nedrept, fiecare natiune isi are guvernul pe care si-l merita: nu este valabila pentru Romania fiindca 99% din guvernul romaniei este format JIDANI care impreuna cu BORFASII din israel au acaparat puterea si distrug tara metodic. JIDANII nu reprezinta poporul roman. JIDANII sint niste borfasi zionisti care au profitat de ospitalitatea romanilor pe care i-au furat si-i fura in continuare fiindca romanii nu i-au executat asa cum au facut ungurii. JIDANII isi fac cuib numai acolo unde pot sa fure fara frica ca vor fi executati atunci cind vor fi prinsi.
    In ungaria nu-si fac cuib fiindca stiu ca vor fi executati. Ba mai mult, BORFASUL de la tel aviv l-a vizitat pe ungur si au facut un deal sa transfere Transilvania ungariei cu ajutorul JIDANILOR din guvernul Romaniei iar ungurul sa-l lase sa exploateze aurul si celelalte zacamintele din Transilvania

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.